Samu István (Új Egység Mozgalom) Trianon kapcsán: Bennünket nem lehet elhallgattatni

Samu István (Új Egység Mozgalom) Trianon kapcsán: Bennünket nem lehet elhallgattatni

“Bennünket nem lehet elhallgatni, mert nekünk azok számítanak, akik végig az utak mellett zászlókkal köszöntötték a megmozdulást!” – hangzott el az Új Egység Mozgalom vezetője, Samu István részéről, a szervezet által megvalósított trianoni megmozduláson.

“Sokszor egymást támadjuk, árulózzunk, „orbánozunk”, nem értékeljük azok munkáját, akik ellenszolgáltatás nélkül, önként tesznek a közösségért, bármilyen csoportosulásokban is.  Hirdetés(x) Legújabban pedig – igaz csak kis része nemzetközösségünknek itt a Felvidéken – „matovič talpnyaló” jelzővel, illeti azokat, akik esetleg pusztán csak értékelik, hogy történelmi gesztust tesz Szlovákia újdonsült miniszterelnöke, a kisantant országai közül egyedül!! Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ha a gesztust nem értékeljük, akkor hiába Szlovákia miniszterelnökének lehetséges „kapunyitási” szándéka, mert mi egy kalapba tesszük őt a soviniszta elődökkel: Mečiarral, Ficoval. Ne tegyük ezt!”

– fogalmazott Samu István Dunaszerdahelyen, június 4-én.

Hírdetés

Az Új Egység Mozgalom által szervezett megemlékezésen Trianon 100. évfordulója alkalmából a Dunaszerdahely-Párkányig közötti 100 kilométeres távon autós és motoros felvonulásra is sor került.

Az eseményen összesen 80 motoros és 60 személyautó vett részt. A konvoj elhaladásának hatásos videója megtekinthető “Szalai Laci Szalámi” videójában:

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »