Salzburgban is fuldoklanak már a migránsárban – lassítanának az észvesztő vagonírozó tempón

Hétfőtől nem jár "menekülteket" szállító különvonat Salzburgból Németország felé – jelentette be közleményében az osztrák város vezetése.

A salzburgi pályaudvaron várhatóan kritikus helyzet alakul majd ki, hiszen a városba naponta kétezer ember érkezik, és a szolgálatot teljesítők már így is a kapacitásaik határán vannak.

Heinz Schaden, Salzburg polgármestere, aki a helyzet kiéleződésétől tart, elmondta: a Vöröskereszt és a Caritas segélyszervezet humanitárius és egészségügyi katasztrófára figyelmeztetett.

Hírdetés

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint a különvonatok eddig mintegy 1200 és 2000 migránst szállították át naponta Salzburgból Németországba, a többi betolakodó a freilassingi határátkelőnél próbált átjutni, azonban legutóbb itt is órákat kellett az esőben állni az embereknek, hogy kijussanak az országból. Szombat este Freilassingnál 800 migráns várta, hogy átléphesse a határt.

A salzburgi pályaudvarnál lévő mélygarázsban kialakított szükségszállás megtelt, itt 800 migránst helyeztek el, 320-an a vasútállomás területén éjszakáztak, az éjszaka folyamán pedig további 110 ember érkezését várták. Szombat este 11 óra körül 300 főt szállító különvonat indult Németország felé Salzburgból, vasárnap két különjárat indítását tervezték.

Az elmúlt napokban Salzburg illetékesei már arra kérték a bécsi és a déli országrészben dolgozókat, hogy lassítsák a migránsok szállítását. Ekkor a pályaudvar melletti parkolóház befogadóképességét higiéniai és biztonsági okokból ezer helyett 800 főben határozták meg.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »