Salvininek valakik parancsot adtak, a betolakodók partot értek

Az olasz hatóságok elengedték a Sea-Watch német „segélyszervezet” egyik „mentőhajóját”, amelyet azzal a gyanúval foglaltak le csaknem három hete, hogy megsértette a bevándorlásra vonatkozó szabályokat. A hajó szabadon bocsátásáról a német szervezet számolt be szombati Twitter-bejegyzésében. A Sea-Watch 3-t május közepén foglalták le, miután a hajó Líbia partjainál „kimentett” egy gumicsónakból 65 betolakodót.

Bár a magát keményvonalasnak mutató Matteo Salvini olasz belügyminiszter eleinte a Twitteren fogadkozott, hogy nem engedik kikötni a „mentőhajót” az olasz partoknál, Róma végül engedélyezte a belépést 18 migránsnak a hajóról.
A fedélzetén maradt 47 idegen betolakodót, köztük 15 gyereket és két csecsemőt, Lampedusa szigetére vitték. Az olasz rendőrség csaknem két hete a szicíliai Agrigento ügyészségének utasítására felszállt a hajóra, és lefoglalta.

Hírdetés

A legénység ellen feljelentést tettek illegális bevándorlás elősegítése miatt. Ruben Neugebauer, a Sea-Watch szóvivője szerint a hajót azután engedték szabadon, hogy a hatóságok megállapították: betartotta a szabályokat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »