Salviniék gyönyörűen helyretették Macront

Olaszország vezetői sem mentek el szó nélkül a „sárgamellényesek” tüntetései mellett.

2018 november közepe óta zajlanak a sárgamellényesek tüntetései Franciaországban. Először csak a kormány által tervezett üzemanyagár-emelés ellen tiltakoztak, később azonban a demonstrációk „áthangolódtak” a francia elit- és az őt képviselő Emmanuel Macron-ellenes megmozdulásokká.

Hírdetés

Most hétfőn, Olaszország két vezetője, a Lega és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője, Matteo Salvini és Luigi Di Maio küldte el melegebb éghajlatra Emmanuel Macront, a francia köztársasági elnököt. A Lega elnöke, az olasz belügyminiszter egyértelműen a sárgamellényesek mellett tette le a garast.

Az őszinte polgárokat támogatom, akik a kormányzó elnök és az emberei ellen tüntetnek” – fogalmazott Salvini. Az M5S első embere, a miniszterelnök-helyettes blogbejegyzésében pedig arra biztatta a sárgamellényeseket, hogy tartsanak ki. Di Maio hozzátette: Franciaországban is ugyanúgy figyelmen kívül hagyták az emberek véleményét a fontos ügyek megvitatásában, mint Olaszországban. Csakhogy Itáliában mostanra megváltozott a helyzet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »