Salvini: Rengeteg pénz kell és most, különben kitör a forradalom

Salvini: Rengeteg pénz kell és most, különben kitör a forradalom

Rendkívüli helyzetben akár százmilliárd eurós csomagra is szükség lehet az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) által okozott gazdasági helyzetben, máskülönben forradalom lesz Olaszországban, jelentette ki Matteo Salvini, a jobboldali, ellenzéki Liga párt vezetője, aki egyúttal azonnali és erőteljes pénzügyi beavatkozást sürgetett a La Stampa című napilapban szerdán megjelent interjújában. Kifejtette, a németekhez hasonlóan az olaszok sem engedhetik meg, hogy a válságban külföldi befektetők kezdjék felvásárolgatni az olasz nemzeti nagyvállalatokat.

Matteo Salvini úgy vélte, azonnali segítség hiányában Olaszországot társadalmi háború fenyegeti.

 – jelentette ki a jobbközép ellenzék vezetője. Kifejtette, az olaszok készek az áldozathozatalra, de a kormánynak tartania kell a hátát, vagyis segítenie kell a rendkívüli gazdasági-pénzügyi helyzetben.

– jelentette ki Salvini. A Giuseppe Conte vezette olasz kormány eddig 25 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot indított el, újabb intézkedéseket ígérve áprilisban is. Ez eddig a legkevesebbnek számít a nyugat-európai kormányintézkedések között.

Matteo Salvini szerint a rendkívüli helyzetben, amikor emberek halnak meg,

Hírdetés

– hangoztatta. Arra a felvetésre, hogy ez az olasz államadósságot is felrobbantaná, Matteo Salvini kijelentette, hogy a járvány miatti vészhelyzetben az EU-val való kapcsolatokat is felül kell vizsgálni. Véleménye szerint az a korábbi gyakorlat, hogy betartottak minden Brüsszel által diktált vesszőt és pontot, oda vezetett, hogy az olasz gazdasági fejlődés volt a legalacsonyabb.

Úgy vélekedett, az Európai Unió most is későn és rosszul lépett, és lehet, hogy a Brüsszel által ígért milliárdok sohasem érnek el az olasz vállalatokhoz.  

Úgy látta, a mostani események csak felnagyították az Európai Unió hiányosságait:

Hangsúlyozta, hogy ha a Conte-kormány előbb hallgatott volna a járványhelyzetet felismerő észak-olasz, többnyire a Liga színeit képviselő polgármesterekre, kormányzókra és orvosokra, talán nem jutunk el erre a pontra.

Matteo Salvini nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, miszerint a kormánypártok és az ellenzék már a Covid-19 utáni gazdasági-politikai időszakra készül egy nemzeti egységkormány tervével, melynek élére Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) volt elnöke kerülhet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »