Salvini nem kispályázik!

Salvini nem kispályázik!

Franciaország annyi migránst küldött vissza az olaszoknak, hogy Matteo Salvini belügyminiszter megelégelte a helyzetet.

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini úgy döntött: rendőröket küld a határon fekvő, alpesi Claviere településre. Az utóbbi időben ugyanis a francia hatóságok rendre ebbe a városkába hozzák vissza a migránsokat. Erről videófelvétel is készült, amit Salvini meg is osztott Twitter oldalán. ITT tekinthető meg.

Salvini magyarázatot várt erre Emmanuel Macron francia elnöktől, de választ egyelőre nem kapott. Nem ez az első eset, hogy az olasz belügyminiszter felhívja a figyelmet a francia elnök képmutatására. Salvini korábban már emlékeztetett arra, hogy a 2017-es év elejétől egészen augusztus végéig Macron 48 000 migráns belépését utasította el Franciaországból, ami nincs sok összhangban a befogadó, szolidáris Európáról való szónoklataival.

Hírdetés

Az incidensre egyedül a szomszédos francia megye, Hautes-Alpes prefektusi hivatala reagált, akik azt mondták, hogy a migránsok visszaszállítása a „megszokott eljárás”, amelyet az európai jog is lehetővé enged.

Az olasz belügyminiszter szerint ez a forgatókönyv azonban kizárólag az előző olasz kormánynál működött, de mint mondta, most már más szelek fújnak Olaszországban. Megígérte: a jelenlegi olasz kormány nem fogja engedni, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül visszaküldjék a migránsokat a franciák Olaszországba.

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »