Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetett, hogy eltöri a térdkalácsom

Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetett, hogy eltöri a térdkalácsom

Miután többedszerre is visszautasította a férfi közeledését, Harvey Weinstein azzal fenyegette Salma Hayeket, hogy eltöri a térdkalácsát – jelentette kiaz Oprah Winfreynek szerdán adott interjújában a színésznő. Mint mondta, a konfliktus a Frida 2002-es forgatása idején eszkalálódott, amikor a producer egyenesen azt mondta a filmet rendező Julie Taymornak: „el fogom törni ennek a r*bancnak a térdkalácsát.”

Hírdetés

A filmsztár a New York Timesnak írt 2017-es cikkében már részletezte, hogyan fenyegette Weinstein azzal, hogy megöli őt, és kötötte ki, hogy Hayeknek legyen a filmben egy meztelen szexjelenete egy másik színésznővel. Később pedig nem is akarta a Frida Kahlóról szóló életrajzi alkotást mozikba engedni, bosszúból azért, mert a főszereplő elutasította a szexuális közeledését. A cikk megjelenése után Weinstein tagadta az abban szereplő állításokat, és azt mondta, ott sem volt a forgatás során. 

Hayek kifejtette most azt is, miért nem beszélt a Weinsteint tavaly ősszel leleplező New York Times-cikkben, és miért csak két hónappal később állt elő a vele történtekkel. Mint kifejtette, felvették ugyan vele a kapcsolatot, de könnyekben tört ki, mikor az egészet megpróbálta feleleveníteni, és inkább visszalépett a lehetőségtől. Később viszont már emiatt is szégyenkezett, árulónak érezte magát. „Két évtizede támogattam a nők ügyét, és aztán mégis áruló lettem” – mondta. Hozzátéve, a saját fájdalmát viszont olyan aprónak érezte már a többi áldozattal összehasonlítva, hogy muszáj volt beszélnie. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »