Sakkjátszótér! Hogy könnyebben menjen a tanulás

Sakkjátszótér! Hogy könnyebben menjen a tanulás

Egy program, amelynek köszönhetően nemcsak az iskolai előkészítés lesz eredményes, hanem lényegében komplex személyiségfejlesztésbe is bevonják a gyermekeket. S ennek köszönhetően talán a mindennapi életben is eredményesebbek és sikeresebbek lesznek. Ez a Sakkjátszótér képességfejlesztő program, ami szeptember 11-én online képzést tart óvópedagógusok számára, melybe felvidéki óvónők is bekapcsolódnak.

Farkas Andrea projektvezető röviden ismertette a programot és köszöntötte az abba bekapcsolódókat. Köztük Fekete Irént, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét, aki rövid üdvözlő beszédében köszönetet mondott az óvónőknek, hogy néhány nappal az óvodakezdés után és a beszoktatás ideje alatt is tanulni vágynak, és időt találtak a továbbképzésre.

Nem véletlenül szoktam mondani, hogy az óvónők a mi kincseink, mert szeretnek új utakat keresni, és ez a mai napon is látszik, hiszen 33-an kapcsolódtak be ebbe a programba”
– mondta. Köszönetet mondott a nemzetpolitikai államtitkárságnak, hogy immár harmadszor ingyenesen lehetőséget kapnak a képzésre. A visszajelzésekből tudja, hogy mennyire hasznos ez a program. Már a szlogenje, a Játék+Kaland+Szabály = SAKK, is megnyerő.

Beleczné Krecz Éva, koordinátor, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező Főosztályának munkatársa kiemelte, a Sakkjátszótér nem új program, az idén már harmadik éve folyik, ellentétben a kisiskolás korosztályt célzó Sakkpalota projekttel. Ez teljesen új, idén került bevezetésre határon túli magyar pedagógusok részére. Az idén mindkét program párhuzamosan fut.

Hírdetés

Titokban reménykedtem abban, hogy mire az őszi képzéssorozat beindul, addigra lesz módunk személyesen találkozni, jelenléti képzéseket tervezni, mert annak teljesen más a hangulata. De sajnos a jelenlegi helyzet még nem teszi ezt lehetővé, így az őszi képzések is online formában zajlanak majd” – fűzte hozzá.

A cél pedig az, hogy a képzéssorozat végére olyan ismeretekkel, tudással gazdagodhassanak a pedagógusok, amit a későbbiekben is eredményesen tudnak alkalmazni.

Kép: Ma7

Polgár Judit, nemzetközi sakknagymester, minden idők legjobb női sakkozója személyesen nem tudott bekapcsolódni az online képzésbe, mivel a sakk szupertornán tartózkodik Norvégiában és Rapport Richárdnak drukkol, hogy még nagyobb sikereket érjen el. Farkas Andrea ezért legújabb könyvéből, a Legyél te is bajnokból idézett fel néhány gondolatot. Ezek arról szóltak, mennyire segítette őt sakktudása az élet más területén való boldogulásban is.

Ezután megkezdődött az érdemi munka, mely egészen délutánig tart.

Ma7

The post Sakkjátszótér! Hogy könnyebben menjen a tanulás appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »