Sajtószabadság, óh!

Sajtószabadság, óh!

Biztonsági őrökkel vezettették ki az ECHO Televízió munkatársát Judith Sargentini asszonynak a „magyar jogállamiságról” tartott előadásáról, annak ellenére, hogy a médium a szabályok szerint előzetesen regisztrált az eseményre.

Soros György embere a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadását, miközben a holland EP-képviselő hírhedt jelentésében éppen egy, a magyar sajtószabadságért aggódó politikus szerepében tetszeleg. Hivatalos tiltakozás, ellenvetés nem érkezett Amszterdamból, pedig ott a kábítószertől a prostitúcióig mindent lehet, csak Sargentini előadásáról tudósítani nem, persze csak akkor, ha egy jobboldali televízióról van szó.

Miközben a Soros-féle Transparency International is aggódik „a független sajtó terének gyors szűkülése” miatt, addig Nekik és Sargentini asszonynak is javasoljuk például a keddi Magyar Idők megtekintését. Ahol éppen a kormánypárti elfogultsággal nehezen vádolható liberális politikus, Bősz Anett írta az egyik vezető publicisztikai anyagot egy vita folytatásaként. 

Ennyi erővel, ha annyira aggódnak a magyarországi sajtószabadságért Sorosék, akkor mondjuk intsék meg az Indexet, vagy a 444-et, hogy miért nem Áder Jánost, vagy Kövér Lászlót kérik fel véleménycikk írására.

Hírdetés

Ez persze csak tréfa, ilyet nem várunk.

Azt viszont igen, hogy ne csináljanak mást a saját szájukból, amikor Magyarországról mondanak véleményt, pláne ítéletet.

Juhász Attila

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »