Sajtóértesülések: hétfõn tényleg benyújtja a közös bizalmatlansági indítványt az USR PLUS és az AUR

Sajtóértesülések: hétfõn tényleg benyújtja a közös bizalmatlansági indítványt az USR PLUS és az AUR

Az USR PLUS csütörtök esti vezetőségi gyűlését követően a párt egyik tagja kiszivárogtatta a sajtónak, hogy eldöntötték: amennyiben Florin Cîțu miniszterelnök nem mond le, hétfőn „az első órában”, azaz reggel benyújtanak az AUR-ral közösen egy bizalmatlansági indítványt.

Az USR PLUS azt követően kezdte el követelni a kormányfő távozását, hogy az menesztette tisztségéből az igazságügyi miniszterüket.

Hírdetés

„Az USR PLUS álláspontja nagyon világos és határozott. Cîțu miniszterelnök elvesztette az USR PLUS támogatását a kormánykoalíció vezetéséhez. Felkérjük a PNL-t, hogy tegyen új javaslatot a miniszterelnök személyére. Ebben a miniszteri struktúrában akarjuk folytatni. Van egy kormányzati struktúránk, van egy koalíciós struktúránk, vannak miniszteri tárcáink, és ez így is marad.

A következő lépés a koalíciós ülés. Ha Cîțu ragaszkodik a székéhez Victoria-palotában, ahogy beleültettük a Parlamentből, ugyanúgy fogjuk eltávolítani, a Parlamentből” – mondta Ionuț Moșteanu szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. (adevarul.ro, news.ro)

Fotó: Stelian Ion menesztett igazságügyi miniszter és Dan Barna, az USR PLUS társelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón is elmondták a kifogásaikat. Forrás: képernyőmentés


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »