„Sajnálom, amit csináltam, Szent Péter parancsolta”

„Sajnálom, amit csináltam, Szent Péter parancsolta”

Szent Péter parancsára akarta megölni szobatárást egy skizofréniával kezelt férfi a pomázi rehabilitációs intézetben – ezt állította a rendőrségi kihallgatásán. Az eset még tavaly októberben történt, az első tárgyalást kedden tartották, ahová a vádlottat nem tudták előállítani, benyugtatózták. Emberölés kísérletével vádolják.

Több mint negyven fogyatékkal élőt ápolnak a pomázi rehabilitációs központban. Itt kezelték skizofréniával azt a 37 éves férfit, aki tavaly októberben, egyik este bicskával nyakon döfte szobatársát.

Hírdetés

Az ügy tárgyalásán üresen maradt a vádlott helye, mert jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik. Az áldozat szintén szellemileg sérült, szobatársa azért támadott rá, mert zavarta. „Vádlottat zavarták a sértett által kiadott artikulálatlan hangok, melyeket úgy értelmezett, hogy a sértett nyivákol és rajta röhög” – mondta Kádár Ernő, a Pest Megyei Főügyészség ügyésze.

A megkéselt férfira az egyik ápoló talált rá, a nő rendőrségnek tett korábbi vallomását a bíró olvasta fel. „Azt mondta a nővérnek, hogy ő az Isten bérgyilkosa, Lancsák Károly pedig a sátán gyermeke, akit meg kell ölnie, mert a fejében lévő hangok erre utasítják. És ugye a sértett ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Mamontov László a kihallgatása során a következőt mondta: Ígérem, jó leszek, sajnálom, amit csináltam! Szent Péter parancsolta” – idézte Fazekas Ágnes, a Budapest Környéki Törvényszék tanácselnök bírója.

A férfit korábban már háromszor ítélték el erőszakos cselekményekért. Betegségével több intézményben is kezelték, de ezekből legalább harmincszor megszökött. Börtönbe várhatóan most sem kerül majd, egészségügyi állapota miatt további gyógykezelés várhat rá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »