Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják

Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják

Látom, csalódtál a kormányban. Ehhez jogod van, persze – kezdi legutóbbi publikációját Szentesi Zöldi László, fideszes újságíró, kit ismerhetünk korábbról a Hír TV-ből is, többek között ő volt az, ki annak idején helyre tette Jakab Péter bohóckodását, ami nekem is tetszett, de most másról van szó.

Szóval Szentesi tollat ragadott, és igyekezett érvekkel meggyőzni arról honfitársainkat, amennyiben csalódtak a kormányban, kritikával illetik manapság, azért mégse húzzák be a 2022-ben az ikszet a balliberális szivárványkoalíció mellé.

Lássuk, mivel indokolja mindezeket!

Nem akarlak megbántani, de talán nem gondolsz a jövőre. Ez persze, nem a te hibád: az emberek többsége csak a múltban és a jelenben képes létezni. Pedig a mérlegvonásunkat a jövőhöz is kell igazítanunk. Ha ezt elmulasztod, és felülsz annak a demagóg propagandaszövegnek, hogy itt diktatúra van, meg hogy vannak szegény emberek, és nem hiszed el, hogy a diktatúra valami egészen más, és szegény emberek mindig, minden társadalomban vannak, voltak és lesznek, akkor legalább gondolj arra a pillanatra, hogy Orbán Viktor eltűnik a színről, a Fidesz felbomlik, és hatalomra jut az ellenzék. Nem, egyáltalán nem irreális ez a forgatókönyv. Én ugyanakkora esélyt adok nekik jövő tavasszal, mint a kormányzó pártnak, egyszerűen azért, mert olyan erők mozdultak meg a világban, akik ellen papíron semmi esélye nincs a nemzeti politizálásnak.

Valóban nem irreális forgatókönyv, véleményem szerint éppen a napokban ágyaz meg a gyurcsányi banda hatalomra kerülésének a Fidesz az értelmetlen korlátozások csúcsra járatásával, és ez még akkor is igaz, ha történetesen a balliberális oldal lényegében egy követ fúj vele.

Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy röviden felvázoljuk, mi történik a közeljövőben, ha te úgy döntesz, hogy a Gyurcsány-Jakab-Fekete-Győr–féléknek szavazol bizalmat Orbán Viktor helyett. Először is a Parlamentről leveszik a székely zászlót, és szivárványosat húznak fel helyette. Mindent meg fognak tenni azért, hogy az azonos nemű párok gyerekeket fogadhassanak örökbe, hogy családnak hívhassák magukat, és teljesen azonos jogokat kapjanak az ilyen életközösségek. Ezzel együtt minden létező helyen ömlesztik majd a propagandát, amit felnövekvő kisfiad ugyanúgy nem tud elkerülni, ahogyan te, vagy a szüleid, a bátyádék sem.

Ez sajnos tűpontos jövendölés arra az esetre, ha megragadják a kormányrudat. Ebben nem lehet vita köztünk, mint ahogy abban sem, ez végzetes következményekkel járna hazánkra nézve.

Azonnal megnyitják a határokat, nem őrizzük tovább a déli határt. Az uniós kvótaelosztást előveszik, és több tízezer, akár több százezer migránst szórnak szét Magyarországon. Neked is jut, a lakóhelyed közelébe, biztos lehetsz benne. És ha bent van félmillió afrikai és ázsiai az országban, gyakorlatilag itt is maradnak, a nagy részüket soha többé nem lehet majd kitelepíteni. Tíz év múlva mecsetet építenek, tizenöt év múlva saját pártjuk lesz, és bekerülnek az Országgyűlésbe. Folytassam? Felesleges. Kitaláltad már a végét, gondolom.

Hírdetés

Ez sem fikció. Pontosan tudjuk, hogy a gyurcsányi ideológia hajtóereje az Isten-, nemzet- és családellenesség, így pontról pontra hajtanák végre mindazt, amit Zöldi fentebb körülír.

Első intézkedéseik között megszorításokat vezetnek be. Kivétel nélkül minden baloldali kormány így tett 1994 óta – most miért lenne másképp? Az önkormányzati választások óta láthatjuk a módszert: először elsírják, hogy üres a város (az ország) kamrája, és erre való hivatkozással rövid idő alatt felélik a tartalékokat. Utána pedig jönnek a megszorítások: nem lesz elég pénz sportra, kultúrára, tudományos életre, semmire, ami miatt érdemes egyáltalán élni. Utána azt fogják mondani, hogy sajnos, nincs nyugdíjemelés, nincs fizetésemelés, de van infláció és államháztartási hiány. És igen, hiteleket fognak felvenni az IMF-től, ami gyakorlatilag ugyanaz az uzsoraügylet, mint a devizahiteles csalássorozat – soha nem fogunk belőle kikeveredni, ha egyszer belekeveredtünk. A munkahelyteremtést újra felváltja a segélyezés, és ismét magas lesz a munkanélküliség. A fiatalok a mostaninál sokkal nagyobb mértékben mennek el az országból, nem szerencsét próbálni, hanem azért, mert itthon minden összeomlik.

Teljesen világos. A baloldal sohasem ruház be, segélyalapú társadalmat képzel el, és így tovább, tehát nem kell nagy jóstehetségnek lenni hozzá, ezúttal is így volna.

Elárulják és megtagadják a határon túli magyarokat, alkut kötnek a hátuk mögött az ukránokkal, románokkal, a javuló szerb–magyar és szlovák–magyar kormányközi kapcsolatokat szétbombázzák. Ahogyan a visegrádi együttműködést is.

Bár azért ezeket az egyre javuló kapcsolatokat – már ha nemzeti szinten nézzük – tudnám vitatni, de stimmel, valóban elárulnák újra a határon túli magyarokat, hiszen nem adhatnak mást, mint ami lényegük. De vajon mi Zöldi lényege? A következő sorok sokatmondóak.

Végül egy kényes kérdésről, emiatt akár nagyképűnek is tarthatsz, pedig nem rólam van szó, csak tisztázzuk, kinek fáj majd mindez, kinek nem. Nekem biztosan nem. Mindent elértem az életben, amit akartam, nem kell még három ház, nem kell ennél jobb autó, minden, ami van, pont elég. Harminc éve lassan, hogy az országos sajtóban dolgozom, bármilyen kormány volt hatalmon, a kezdeti néhány évtől eltekintve nem nélkülöztem. Nekem tényleg mindegy – nincsenek különösebb vágyaim, terveim. Te viszont napról napra élsz, és egyáltalán nem mindegy, mennyi a fűtésszámla, mennyit sikerül (ha sikerül) megspórolnod hó végén, mennyi jut a gyereknek. Szóval, itt rólad van szó! Vagy azt hiszed, bosszút állsz Orbán Viktoron, a jobboldali közösségen, ha ellenük szavazol? Hát, rajtam biztos nem állsz bosszút, és ahogyan felidézem a barátaim, ismerőseim végeláthatatlan sorát, úgy a kilencven százalékukon újfent biztosan nem. És azért nem, mert az életünk, a gyarapodásunk, a vagyoni helyzetünk alapvetően független attól, hogy te büntetsz vagy nem. Velünk tehát nem szúrsz ki, rajtunk nem állsz bosszút – magadon viszont annál inkább.

Megvallom, cseppet sem háborít fel az, amit a szerző felháborítónak vél. Felőlem aztán lehet akárhány autója és háza, ha törvényesen szerezte, ez a fajta „proli hergelés” stratégia nálam és, azt gondolom, sokaknál sem fekszik. Van viszont egy másik „aprócskának” tűnő bökkenő, ami viszont mérhetetlenül cinikus és kiábrándító.

Miután végigsorolja a nemzetünkre váró katasztrófákat, úgy, mint migránsok, határon túli magyarok elárulása, LMBTQ-nyomulás, egy valóban nemzetben gondolkodó embernek mi lehetne erre a válasza? Semmiképpen sem az, hogy engem ez egyébként rohadtul nem érdekel, nekem ez cseppet sem árt, hiszen az egzisztenciám már megvan, tehát elvagyok, mint Marci Hevesen.

Kedves Szentes Zöldi László, minket, nemzetben gondolkodó magyarokat ezek a folyamatok nagyon is zavarnának, nem tudnák túllépni rajtuk, és semmi esetre sem tudnánk tétlenül ülni és nézni, hogyan gyorsítják fel a nemzethalált. Ön ezt meg tudná tenni? Elintézve azzal, a „buta proli” rosszul döntött, hát igyák meg a levét? Kérdem és kérdezzük sokan, ez vajon miféle hazaszeretet? Ez az önök nemzetben gondolkodása?

Ennek semmi köze mindehhez. Van viszont köze a politikai machiavellizmushoz, mely az értékek nélküli érdek alapú „jobboldalisághoz” vezet. Nincs hit, nincs idea, nincs hivatástudat. Újra csak meg kell állapítanunk, a fő határvonal nem a fideszes és a balliberális tömb között húzódik, hanem azok között, kik vallják gróf Széchényi István alábbi gondolatait, és akik nem:

A hazafiság majd minden értékét misztikus voltából meríti, aki csak ésszerűségből hazafi, az csak igen kis mértékben az.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »