Saját udvarán ölték meg, mert nem adott pénzt

Megöltek egy 85 éves férfit pénteken éjszaka a Fejér megyei Perkátán. Az idős férfira saját udvarán támadtak rá. Az elkövető pénzt akart, de az idős ember nem adott, ekkor egy konyhakéssel a támadó szíven szúrta. A támadót elfogták, beismerő vallomást tett.

Egy perkátai utcában történt a rablótámadás pénteken késő este. Az idős pár lefekvés előtt a tévét nézte. A férfi a kutyát engedte ki az udvarra. Élettársa szerint akkor támadt rá egy helyi fiatal. A férfi nem kiabált segítségért a párjának, félt, hogy akkor őt is bánthatják.

„Berohant hozzám, hogy rablótámadás, azonnal hívjam a mentőt, a rendőröket. Rögtön tárcsáztam. Mentem utána és láttam, hogy folyik a vér a mellényén le. Mondtam neki, te jó Isten, téged megszúrtak. Mondja, meg. Itt jött lefelé, a negyedik lépcsőnél, hogy jaj, meghalok, és akkor az utolsó háromra leesett és vége volt” – mondta el Kovács Józsefné.

A 85 éves férfit a mentők már nem tudták megmenteni. A támadót jól ismerik a faluban. A büntetett előéletű férfi rendszeresen zsarolta pénzért az idős párt.

Hírdetés

„Leszúrták, aljasan leszúrták. Szíven szúrták. Nem tudok mást mondani. Tudomásom szerint a szomszédban lakik az elkövető, az egyik. Döntsön a nép, mert őnekik el kell innen költözni, még ma, mert fel van borulva az egész falu” – véli Laki Ferenc.

A rendőrök néhány órán belül őrizetbe vették a gyanúsítottat, egy húsz év körüli helyi férfit. Szülei szerint a fiuk nem lenne képes ölni.

„Nem nézem ki belőle, hogy ilyet tett volna, bármilyen háttere is van neki” – mondták az férfi szülei.

A férfi beismerő vallomást tett és a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »