Saját társai beszélték le a feljelentésről a megerőszakolt migráns segítő aktivistát?

Két hete rengeti az olasz közvéleményt az a botrány, amiről a büdös életben nem hallottam volna én sem, ha nem akadok rá egy angol nyelvű összefoglalóra, és amely sem a hazai, sem a nemzetközi média ingerküszöbét nem érte el. Pedig elég kemény történetről van. Talán a legkeményebbről, ami eddig migráns/menekültügyben történt az elmúlt hónapokban. 

Az olasz-francia határ mellett fekvő Ventimiglia rendőrkapitányságán október végén feljelentést tett egy nő. Azt állítja, több afrikai migráns megerőszakolta őt. A 30 év körüli hölgy a „No Borders” („Nincsenek határok”) nevű csoport aktivistája, akik a bevándorlók korlátlan bevándorlásért küzdenek, mert meg vannak győződve róla, hogy a szabad mozgáshoz és a jobb élethez mindenkinek joga van.

A nő elmondása szerint a bűncselekmény a csoportnak a határ közelében létrehozott táborában történt. Az erőszaktevők egy zuhanyzó fülkében támadtak rá. Segélykiáltásait nem hallotta, mert egy közeli buliban ordított a zene. 

A java csak most jön. Az aktivista egy hónapig nem jelezte a hatóságoknak a vele törtélnt szörnyűséget, mert – most tessék bekötni a biztonsági övet! – 

Hírdetés

társai lebeszélték róla, hogy feljelentést tegyen.

Szerintük ez ugyanis rossz fényt vetett volna a többi migránsra, és aláásta volna küzdelmük legitimitását. 

A „No Borders” helyi csoportjának vezetői ugyanakkor azt állítják: a lány már nem tartozik közéjük, mivel túlságosan „provokatív és szabados viselkedése” miatt néhány társával együtt pár hónappal ezelőtt kizárták maguk közül. Szerintük elképzelhető, hogy ezért akart bosszút állni a feljelentéssel. 

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »