Saját rendőrörsöt kaphat a budapesti bulinegyed

Saját rendőrörsöt kaphat a budapesti bulinegyed

A kormány kiemelt rendőri jelenlétet ígér, az erzsébetvárosiak türelmetlenül várják a rendőrörsök létrehozását.

A kormány május 15-én hozott határozatot a Belső Erzsébetvárosi Rendőrőrs létrehozásáról. Erről beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn, a nemzetgazdasági tárca és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös sajtótájékoztatóján.

„Már korábban is megígértük, ez az első javaslat, hogy a rendőri jelenlétet fokozzuk a bulinegyedben, a 48 járőrről 58 járőrre kell emelni a jelenlétet. Ez ügyben szeretnénk egy önálló rendőrőrsöt is alakítani, ami azt jelenti, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ki fog jelölni egy ingatlant – mondta Nagy Márton, és hozzátette, hogy turisztikai szempontból is alapvető a biztonság garantálása a bulinegyedben, ezért nagyobb rendőri jelenlétre van szükség.

Hírdetés

Erzsébetváros ellenzéki polgármestere már tavasszal is jó ötletnek tartotta azt, hogy a bulinegyednek saját rendőrállomása legyen, de Niedermüller Péter szerint sem akkor, sem most nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, hogy pontosan hol lesz ez, és hány egyenruhás dolgozik majd ott.

„Azt gondolom, hogy az erzsébetvárosiak megérdemlik azt, hogy a minisztérium végre határozott, egyértelmű és világos választ adjon. Mikor és hol lesz új rendőrőrs Belső Erzsébetvárosban? Mit jelent az, hogy egy rendőrőrs lesz Belső Erzsébetvárosban, és hány rendőr fog itt szolgálatot teljesíteni? – tette fel a kérdést az InfoRádióban a polgármester. Szerinte egyelőre nem történt semmi, csak ígéreteket kaptak, amivel az erzsébetvárosiak semmire sem mennek.

„Az erzsébetvárosiak egyértelmű tájékoztatást várnak az ügyben, és továbbra is azt üzenik a kormánynak, hogy támogatják a rendőrőrs létrehozását, illetve a kerületi rendőrök létszámának növelését – közölte Niedermüller Péter polgármester.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »