Saját párttársai is támogatták, hogy leszedjék Balog nevét és idézetét a Reformátorok teréről

Saját párttársai is támogatták, hogy leszedjék Balog nevét és idézetét a Reformátorok teréről

A XVI. kerületi képviselő-testület egyhangúlag támogatta Hollai Gábor, a Momentum Mozgalom kerületi képviselőjének arra irányuló javaslatát, hogy Balog Zoltán nevét és a tőle származó idézetet le kell szedetni a Reformátorok teréről, írja az Index.

Mint ismert, a kegyelmi ügyként emlegetett pedofilbotrány után Balog Zoltán lemondott a református zsinat lelkészi elnöki tisztségéről, azonban püspöki címét megtartotta.

A Reformátorok terén 2018 óta szerepel Balog Zoltán neve és egy tőle származó idézet. Hollai Gábor közösségi oldalán megosztott bejegyzésében azt írja, hogy a Momentum kerületi szervezete már 2018-ban is tiltakozott az ellen, hogy egy regnáló miniszter szavait kőbe véssék. Ezért Hollai Gábor, valamint Tompos Márton, a Momentum alelnöke leragasztották a szoborcsoport közepén lévő Balog-idézetet, ezt követően pedig nyílt levélben szólították fel a polgármestert, hogy szedesse le a térről a püspök nevét és idézetét.

Hírdetés

Hollai Gábor a képviselő-testület elé is beterjesztette az ügyet, de, mint írja, a polgármester „nem vállalt felelősséget azért, hogy hat évvel korábban felkerült Balog Zoltán idézete a Reformátorok terére”.

A képviselő-testület ugyanakkor egyhangúan, ellenszavazat nélkül felkérte a polgármestert, hogy az indítványt továbbítsa a Reformátok terét építtető Alapítványnak.

A Momentum politikusa egy munkacsoport létrehozását is javasolta, amiben a polgármester, a képviselő-testület frakcióinak képviselői, valamint a kerületi lelkészek foglalnának helyet. Hollai szerint ennek az idézet eltávolításán kívül az lenne a célja, hogy a téren lévő emlékműre a bizottság javasoljon egy konszenzusos idézetet.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »