Saját kezét lőtte át a világhírű magyar íjász

Még szombaton sok ezer ember előtt lőtt célba az Ősök Napján, Bugacon teniszlabda nagyságú célra 120 méterről és lőtt el íjával 470 méterre. Viszont vasárnap délelőtt már Hajdúdorog határában egy belövőpályán készült legújabb világrekordjaira. Egy nem várt hiba miatt azonban a kézfejét és az ujját lőtte  át hosszában egy távlövő nyílvesszővel.

– Mit érzett mikor tudatosult önben a baleset?

– Előbb megnéztem mekkora a baj. Lassan tudatosult bennem ,hogy a nyílvesszőm eltörve meredezik ki a bal kézfejemből. Megpróbáltam kihúzni a nyílvesszőt, amikor ez sikerül azután a nyílvessződarabokat próbáltam kiráncigálni. A széttört nyílvessző három ponton szúrta át a kezemet, mint utólag kiderült.

– Meg kellett műteni?

Hírdetés

– A Kenézi kórházba mentem be Debrecenbe. A baleseti sebészeten a fiatal és szerintem nagyon felkészült, kedves és ügyes orvoscsapat megműtötte a kezemet. Nagyon hálás vagyok nekik!

– Mi történt mikor megtudták, hogy ön kicsoda?

– Én próbáltam a feszültségemet levezetni, és meséltem a harci és távlövő íjászat világáról. Megkérdezték mikor megyek versenyre legközelebb. Mondom most 30-án az USA-ba. Félő a gyulladás veszélye és az esetlegesen bent maradt idegenanyag jelenléte. Azt mondták nem valószínű, hogy íjat tudok addig fogni a kezembe. Gondoltam magamban, már holnap, ha tehetem! Erre azonnal kontráztam, ..nem, nem , én most 20-kán már Markazon fogok lőni a múlt tiszteletéért, 14-30-kor! A markazi víztározót fogom átlőni 500 méter fölött. Mindenkit szeretettel várok! Gyertek! Ezután néma csönd lett az eddig határozott orvoscsapat körében. Búcsúzáskor megköszöntem munkájukat, ők pedig mint mondták köszönik az élményeimet.

– Van önben most félsz?

Gondolom nehéz lesz abból az íjból kilőni az első lövést. De hogy ki fogom lőni az teljesen biztos. Remélem a kezem a kezem is fogja tudni, mit akar a gondolatom. Nem egyszerű kategória még egészséges kéz esetén sem. Amit tudok, azt megteszek a Pozsonyi Csata 907 méteres lövésénél az USA-ban a magyar zászlóért!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »