Saját feleségének is dobott koncot a Jobbik fővárosi ballibtárgyalója

Saját feleségének is dobott koncot a Jobbik fővárosi ballibtárgyalója

Szávay István volt jobbikos parlamenti képviselő felesége az újpesti önkormányzatnál kapott jól fizető állást – tudta meg az Origó. Szávay István vezette a Jobbik részéről a tárgyalásokat a balliberális pártokkal a fővárosban, ő osztja szét most is a megszerzett koncokat – ezúttal épp feleségének, akinek eddig nem volt köze a politikához, de kifizetődőnek tűnik a váltás.

Az újpesti önkormányzat hivatalos honlapján elérhető információk szerint Szávayné Séra Magdolna a közbiztonságért, közrendvédelemért városfejlesztésért, és várostervezésért felelős alpolgármesteri kabinet referense lett Újpesten. A politikusfeleség korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi referenseként, és az ELTE Márton Áron Szakkollégiumának pályázati referenseként dolgozott, így némileg váratlanul hatott, hogy belépett a politika világába.

Hírdetés

A hír azért is lehet kellemetlen Szávay Istvánnak, mert komoly szervezkedésbe kezdett az elnöki székre pályázó Jakab Péter ellen a párton belül. Mint az köztudott, a nem túl jó állapotban lévő Jobbik napra pontosan egy hét múlva tartja tisztújító kongresszusát, ahol sok minden el fog dőlni: többek között az, hogy ki vezeti majd harcba a ballib csatlóssá szervezet maradékát a 2022-es parlamenti választásra, kik lesznek az új elnök segítői, és milyen stratégiával vág neki az új vezetés a soron következő megmérettetésre. A pártviszály oda vezethető vissza, hogy míg az ideológiamentességet hirdető Jakab a totális összeborulást támogatja, addig Szávay és köre feltételeket támasztana az ellenzéki együttműködés során, és meghagyná önálló entitásnak a pártot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »