Saját fegyverük ölte meg az ukrán katonákat

Saját fegyverük ölte meg az ukrán katonákat

Két kormánykatona meghalt, további öt megsebesült, amikor a kelet-ukrajnai felkelőkkel vívott tűzharcban felrobbant egy általuk kezelt nehézfegyver.

Az ukrán terrorellenes műveleti központ sajtóosztályának közleménye szerint a baleset a Donyeck megyei Marjinka térségében történt. A tudósítás nem tér ki arra, hogy pontosan milyen fegyver robbant fel.

Hírdetés

Reggel 4 órakor egy illegális fegyveres csoport tüzet nyitott a kormányerők egyik előretolt állására. A terrorellenes műveletek erői válaszul össztüzet zúdítottak az ellenségre. A tűzharc közben az egyik fegyverünk meghibásodott és felrobbant. A tragikus incidens során két ukrán katona meghalt, öten megsebesültek – áll a vezérkari közleményben.

Az eset kapcsán vizsgálat indult. A történteket „A fegyverek lázadása" címmel a Moszkva-barát ellenállók sajtója is megerősítette.

A RIA Novosztyi emlékeztet rá, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa hivatalának júniusi jelentése szerint a harcok kitörésének kezdetétől a kelet-ukrajnai konfliktus eddig több mint 10 ezer halálos áldozatot követelt. A sérültek száma megközelíti a 24 ezret.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »