Saját alelnökét is besározza a Jobbik

Saját alelnökét is besározza a Jobbik

Saját alelnökét is kikezdte a Jobbik és a párthoz köthető, Zsúrpubi nevű internetes oldal. A bulvárportál most az elnöki posztra egyre esélyesebb Toroczkai Lászlónak ment neki, amit az ásotthalmi polgármester keményen visszautasított. Úgy tűnik, a pártban valóban tartanak attól, hogy a kongresszus Toroczkait választja elnöknek a Vona Gáborhoz hű Sneider Tamással és Gyöngyösi Mártonnal szemben.

Semmitől nem riad vissza a Jobbik vezetése annak érdekében, hogy Vona Gábor bizalmasai hatalomban maradhassanak, az elnökválasztási „kampányba” még az is belefér, hogy saját alelnöküket, Toroczkai Lászlót is kikezdik. A minap a Jobbik házi bulvárportálja, a Zsúrpubi közölt olyan írást a párt elnöki posztjáért induló ásotthalmi polgármesterről, amelynek már az alapja sem igaz. A portál szerint Toroczkai korábban azt mondta, ő szívesen dolgozna együtt Budaházy Györggyel, akár a Jobbikban is.

„Azzal a Budaházyval, aki szerint senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz” – írta a Zsúrpubi, felvetve a dilemmát, miszerint miként lehetne jó elnöke a Jobbiknak egy olyan Toroczkai, aki egy Orbán Viktor kabinetjét méltató emberrel állna össze.

A Jobbik lejárató cikkét nem hagyta szó nélkül Toroczkai sem, aki tegnap Facebook-oldalán tette helyre a bulvárportált.

„Mélységesen szomorú vagyok amiatt, hogy habonyi eszközökkel próbálnak beavatkozni a Jobbik elnökválasztási kampányába azok, akik ezt a mozgalmat foglyul ejtették és bezárták a budapesti pártszékházba. Mélységesen szomorú vagyok amiatt, hogy minderre nyilvánosan kell reagálnom, de nem tehetek mást, erre kényszerítenek azzal, hogy nyilvánosan – habonyi eszközökkel – próbálnak besározni, és a Jobbik sok ezer fős tagságát befolyásolni” – írta az alelnök, aki szerint a Zsúrpubi csúsztatásokkal teli cikket közölt.

„A cikk a 24.hu portál megvágott videójára épül, amely a Budaházy-ügy tárgyalásán készült, és a riporter adja a számba azt a mondatot, hogy a Jobbikban szívesen látnám Budaházy Györgyöt. A valóság ezzel szemben az, hogy ez fel sem merült, Gyuri nem is szeretne a Jobbik tagja lenni, ezért mondtam, hogy tőle kellene megkérdezni” – tisztázta a történteket Toroczkai, hozzátéve:

Hírdetés

„Pártpolitikát illetően Gyurival már régóta nem értünk egyet, de a régi bajtársakat mi nem szoktuk megtagadni. A haza érdekében dolgoznék Budaházy Györggyel (és teszem hozzá, bármelyik hazafival) együtt, erről beszéltem.”

Az ásotthalmi polgármester jelezte, hogy a Zsúrpubi főszerkesztője az a Béres Ferenc Attila, akiről „az interneten számos információ fellelhető, ám a jobbikosok zöme semmit sem tud róla, pedig ő volt az egyik személy azok közül, akik a Jobbik stratégiáját meghatározták és irányították a háttérből az elmúlt két évben. (…) Béres Ferenc Attilával szemben számomra a Jobbik nem egy politikai termék, hanem a hazám ügyéért küzdő hazafiak közössége” – zárta sorait az alelnök.

A Toroczkai ellen indított lejárató hadjárat egyébként alátámasztja a Magyar Idők azon információit, miszerint a párt elnöki tisztségéért induló alelnök egyre nagyobb támogatásra számíthat a Sneider Tamással és Gyöngyösi Mártonnal szembeni harcban. A jelenlegi pártvezetés ugyanis nem számított arra, hogy Toroczkai esélyes a posztra, így most gyakorlatilag bármire képes azért, hogy azokat tartsa hatalmon, akik az elmúlt években irányították a pártot és felügyelték a pénzügyeket.

A párt tagjai közül újfent csak Novák Előd állt ki az alelnök mellett. Mint fogalmazott, káros a Jobbik egységére ez a habonyi módszer az elnökválasztási kampányban, ráadásul suttogó propagandával azt az olcsó hazugságot is terjesztik az egyre esélyesebb Toroczkai Lászlóról, hogy a Fidesz ügynöke, pedig a kormánypárt jobboldali szavazótáborára éppen egy általa vezetett Jobbik jelenthet veszélyt, csak vele van esély a kormányváltásra.

Magyar Idők

 

The post Saját alelnökét is besározza a Jobbik appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »