S az oszkárt kapja… a CIA

Idén jó éve volt a CIA-nak, 2 neves nemzetközi kamudíjat is megkapott: az Európai Parlament Szaharov-díját és a Nobel-békedíjat is.

Ez valóban nagy teljesítmény. Kicsit csak az von le értékéből, hogy mindkét testület CIA-érdekeltség, így gyakorlatilag azonos az odaítélő és a díjazott. Dehát van ilyen, Brezsnyev elvtárs is saját magát nevezte ki többszörösen a Szovjetunió Hőse kitüntetéssel. Nem vicc, Brezsnyev ezt a legmagasabb szovjet kitüntetést 4-szer ítélte meg saját magának, egyetlen ember létezik, aki szintén 4-szer kapta meg, Georgij Zsukov marsall. Hogy ezt mivel érdemelte ki Zsukov, az közismert: ő volt a szovjet haderők legfelsőbb katonai vezetője a II. vh. során, gyakorlatilag ő volt 1942-1945 között a szovjet katonai stratégia fő szerzője.

Lehet bármit gondolni Zsukovról, de azt senki se tagadja, tényleg letett valamit az asztalra. Ugyanakkor amikor Zsukov a fentieket végrehajtotta, Brezsnyev ezredesként politikai biztosként működött egy kisebb katonai egységbél, mely részt vett a németek elleni szovjet ellentámadásban a sztálingrádi szovjet győzelem után, a kaukázusi fronton. Ezt a bizonyára foontos, de azért nem igazán világra szóló eseményt a 70-es években sikerült a szovjet propagandának utólagosan egy a sztálingrádi csatával majdnem azonos fontosságú katonai sikerré gyúrnia. Nem vicc, de Brezsnyev memoárja a témáról még kötelező irodalom is volt a szovjet iskolákban. Az persze már akkor is diszkrét közröhej tárgya volt a szovjet emberek körében, hogy Brezsnyev saját magát sikeresen tette azonossá Zsukovval.

Olyan ez mint ma a magyar ballibbant megmondóemberek belterjes világa. Évente alapítanak 8-10 “neves” díjat, aztán ezekkel megajándékozzák egymást, gondolom sorshúzással döntenek éppen ki kapja meg és ki legyen a zsűri, aztán a következő évben cserélődnek a szerepek. Képtelenség ballib megmondóembernek lenni, s nem rendelkezni legalább egy ilyen kamudíjjal, mondjuk a Gömbölyös Pulicerrel.

Ez engem gyerekkoromra emlékeztet. Szüleim munkahelyein mindenki megkapta a “Kiváló Dolgozó” díjat, gyakorlatilag képtelenség volt nem megkapni 3-4 évente, a nemmegkapáshoz azt kellett volna csinálni, hogy a dolgozó a nyílt utcán felpofozza a főnökét, vagy bemegy részegen dolgozni, majd lehányja a párttitkárt. Emlékszem, a nappalinkban volt egy szekrénysor, s az egyik fiókban voltak a felesleges kacatok között szüleim kíváló dolgozói díjai. Néha a haverokkal elővettünk párat, s megdobáltuk egymást ezekkel.

Hírdetés

Tavaly a Szaharov díjat a “belarusz ellenzék”, magyarra fordítva a CIA ás a Soros Alapítvány minszki einsatzgruppéje, melynek fő feladata az ország függetlenségének megszüntetése és vagyonának ellopása volt. Most hogy ez nem sikerült, s ma az egész “ellenzék” éppen Litvániában üdül 5-csillagos szállodákban, lehet hogy vissza is vonja az EP a tavalyi díjat, hiszen végülis se a CIA, se Soros nem azért költi a drága pénzét, hogy pár belarusz életfogytig pezsgőzhessen.

Idén Alekszandr Nahalnij kapta a díjat. Ő arról ismert, hogy immunrendszere annyira csodás, hogy képes túlélni a mérgezést a KFB szupertitkos, 101 %-ban halálos mérgétől. Szerintem érdemes lenne Nahalnijt alaposan kivizsgálni, vajon nem alkalmas-e a vére covid elleni gyógyszer készítésére, hiszen bizonyára azt is simán átvészelné.

A Nobelt pedig Nahalnij egy kollégája kapta, egy közepes nagyságú “független” orosz lap szerkesztője. A lap alapítója és máig egyik tulajdonosa Mihail Gorbacsov, ez sokatmondó adat. Egyébként nem szúr szemet senkinek a szivárványpedofil Nobel-bizottságban, hogyan lehet a szörnyű orosz diktatúrában egy nyíltan megjelenő, nyíltan terjesztett, a CIA-tól csepet sem független lap?

Nagy lehet a pánik Washingtonban, de ez jó hír nekünk.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »