Rúzsa Magdi félelmét is kiakaszthatja a falra

Rúzsa Magdi félelmét is kiakaszthatja a falra

Az idén januárban indult Behind the Clouds kampányban tizenöt ismert magyar előadó, zenekar – köztük a Quimby, a Punnany Massif, a Wellhello, a Csík zenekar, a Kiscsillag, Rúzsa Magdi – tárta fel legrejtettebb félelmeit. Történeteikből Weiler Péter festőművész alkotott képeket, amelyeket pólóra nyomva lehet megvásárolni, a befolyt összeggel a kampány szervezői a Bátor Tábort támogatták.

Hírdetés

Az alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek szervez terápiás táborokat, ahol a vélt vagy valós félelmeiket legyőzve nyerhetnek erőt a mindennapokhoz és a betegséggel való küzdelemhez. A pólókon sokszorosított műalkotások eredetijét most árverésre bocsájtják, amelynek bevétele szintén a Bátor Táborhoz kerül majd. A jótékonysági aukciót november 8-án tartják az Akvárium klubban.

Weiler Pétertől nem áll távol a jótékonykodás, a képzőművész tavaly áprilisban hamis Quaestor-kötvényeket gyártott, majd egy performansz keretében, a Magyar Nemzeti Bank előtt szétosztotta a Fedél nélkül hajléktalan árusítói között, hogy a saját hasznukra kereskedhessenek vele. – A „hamis kötvény” feliratú papírok nem köntörfalaznak, a vásárlók pontosan tudják, mire költik a pénzüket – mondta el akkori akciójáról a művész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »