„Ruszkik haza!” Amcsik?

„Ruszkik haza!” Amcsik?

Rossz országot plakátoztak ki amerikai segítséggel, vagy időzavarban vannak most is. Ukrajna helyett Magyarországon jelentek meg óriásplakátok országszerte „Ruszkik haza” jelmondattal. A közismert szlogen, ami 1956-ban terjedt el az országban már régen nem aktuális napjainkban Magyarországon. 1991-ben ugyanis elhagyták az országot az utolsó szovjet alakulatok.

Az amerikaiak általában késésben vannak, amikor Európáról van szó. Késtek a világháborúkban, az 1956-os magyar forradalom híre is ezek szerint csak most jutott el hozzájuk! Hol voltak 1956-ban ezek az amerikai plakátok a katonai támogatásokkal, fegyverekkel, oroszellenes szankciókkal együtt?

Nyilvánvaló provokáció az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által pénzelt plakátkampány, amelynek kivitelezője a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport.

Az óriásplakátokon látható felirat szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta a hirdetések megjelenését, tehát már nem is titkolják, nyíltan vállalják. Egyre erőteljesebben próbálják meg belekényszeríteni Magyarországot a háborúba. Amerikai kormányzati pénzből indított plakátkampány célja, hogy a magyar emberek szájába rágják, hol van a helye és mit csináljon a magyar kormány.

David Pressman budapesti amerikai nagykövet, Joe Biden embere hónapok óta próbálja elérni, hogy Magyarország változtassa meg békepárti álláspontját, és szálljon be az ukrajnai háborúba.

Szándékos csúsztatásként a plakátok az 1956-os forradalom ismert jelmondatával állítják párhuzamba az ukrajnai eseményeket. Az ország belügyeibe való beavatkozás jeles példája az amerikaiak igyekezete, amely s(z)oros összhangban áll a baloldali ellenzék által képviselt elvekkel. Nem volt elég az ellenzék pénzügyi támogatása a parlamenti választások kampányában, bár a dollárbaloldal évek óta tartó amerikai simogatása ismét kudarcot vallott, most megérkezett ráadásként a plakátok nyílt hadüzenete, ami valószínűleg nem lesz az utolsó ilyen jellegű amerikai figyelmeztetés. 

Hírdetés

A plakát üzenetét egyértelműsíti az az amerikai fenyegetés, hogy szankciókkal sújthatja az országot, amennyiben nem hagy fel a békepárti politikájával, és nem csatlakozik teljes mellbedobással az oroszokkal szembeni eljárásokhoz.

Szokatlan lépés a Magyarországgal szövetségesi és baráti viszonyban lévő Egyesült Államok nagykövetségének mindkét kezdeményezése: a plakátok szövege és a szankciók kilátásba helyezése is. Erre szokták volt mondani, hogy minek nekünk ellenség, ha ilyen barátaink vannak?

Gyurcsányék most bizonyára tapsikolnak örömükben, napjában többször is megtekinthetik és ellenőrizhetik az óriásplakátok épségét, pedig a baloldali fővezér miniszterelnöksége alatt fontos szárnysegédje és hűséges követője volt Putyinnak.

Ma már nem, teljesen más, nyugati szelek fújnak a DK háza táján. Kényelmes helyzetbe került Magyarországon az ellenzék, már nem neki kell neki gyanús, magyar törvényekkel szembenálló, fű alatt érkező amerikai pénzekből kampányt folytatnia, hanem közvetlenül az amerikai nagykövetség megteszi ezt helyette. A budapesti amerikai nagykövetség beszállt tehát a háborúról szóló nyugati és ukrajnai közbeszédbe, miszerint béke csak akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul az országból. Vajon milyen sors várna ezt követően az Ukrajnában élő oroszokra és talán a magyarokra is, kiknek az anyaországuk nem támogatta Ukrajna feltételek nélküli fegyveres támogatását, hanem mindvégig békepárti volt a konfliktus ideje alatt?

Mellesleg hányszor fogalmazódhatott volna meg a világ különböző tájain a közelmúlt történései kapcsán, hogy „Amcsik haza”? 

Sokszor, hiszen az Egyesült Államokat nem véletlenül nevezték el a világ csendőrének a különböző háborús konfliktusokban vállalt szerepe kapcsán. Gazdasági érdekeken nyugvó globális rendfenntartási politikájával ezt ki is érdemelte.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »