Rusvai: lassan rá kell ereszteni a vírust a lakosságra

Rusvai: lassan rá kell ereszteni a vírust a lakosságra

Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a vendéglátóipari helyeken és szórakozóhelyeken megkövetelné a védettségi igazolást, a boltokban pedig kötelezővé tenné a maszkhasználatot már most.

Azzal kapcsolatban, hogy a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást alkalmazottaik számára, az állatorvos azt mondta: sokféle munkáltató van, nem mindegy, valaki hány embert foglalkoztat, és a munkaerőpiacot is figyelembe kell venniük, hogy ha valaki esetleg kilép, mert nem akarja beoltatni magát, akkor pótolni tudja-e ezt a munkaerőt.

A járványkezeléssel kapcsolatban szerinte nagyon sok mindent kell figyelembe vennie a kormánynak, amikor intézkedéseket hoznak. Van egészségügyi szempont, gazdasági szempont és a lakosság pszichés szempontja, mit visel még el az ember, felerősödnek-e a maszkellenes vagy oltásellenes hangok, ha valamelyiket kötelezővé teszik.

Hírdetés

Rusvai Miklós hangsúlyozta, hogy az oltás nem biztosít örök életet, ez nincs ráírva egyetlen fiolára sem, és tudatosítani kell, ha valaki idős, beteg, háromszor beoltatta magát, annak ellenére az állapota miatt még megbetegedhet. A vakcina nem garantálja, hogy nem betegszünk meg – húzta alá.

Az Európai Járványügyi Központ hétvégi adatsora szerint Magyarország a második legrosszabb járványügyi besorolásban van, Közép- és Kelet-Európa a gócpont. Ezzel kapcsolatban a virológus azt mondta, most "rajtunk van a sor", volt, amikor Spanyolország, Franciaország vagy akár India volt felfutóban, most mi következünk. Az összes járvány hullámokban jelentkezik, a koronavírus-járvány is ilyen lesz.

Az állatorvosi virológus szerint figyelembe kell venni, hogy az oltással csökkentjük az egészségügy terhelését, védjük az embereket, de lassan "rá kell ereszteni a vírust a lakosságra". A maszk rajtunk van, az oltást felvehetjük, a súlyos megbetegedések számát csökkentjük, de mivel tudjuk, hogy ez itt marad velünk, előbb-utóbb mindenkinek fertőződni kell – fogalmazott, hozzátéve: a cél az, hogy ne hirtelen történjen ez a fertőződés, de ha már mindenki megfertőződött, akkor lesz nyájimmunitás.

(atv nyomán)

Korábban írtuk: Rusvai: védettségi igazolás nélkül még a falusi kocsmába sem!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »