Rudolf Péter a Kossuthkifli bukásáról

Rudolf Péter a Kossuthkifli bukásáról

Rudolf Péter szerint hanghibával magyarázható, hogy megbukott a 750 millió forintból forgatott Kossuthkifli.

Rudolf Péter egy beszélgetős esten magyarázta a Kossuthkifli bukásának okát. A Bors a következőképpen idézte a rendező szavait: „Sok mindent elrontottam a Kossuthkiflinél, de amit elrontottam, azt még soha, sehol nem írták meg. Ami az első résznél történt, azt így utólag már elmondhatom, elég kínos ügy. Én nem ilyenre kevertem a hangot! A kritikusok egy része látta a filmet, mikor a szponzoroknak levetítettem, és az összes jó kritika akkor született. (…)

Hírdetés

A reklámok hangosabbak, mint a filmek. Két éve a reklámok miatt kitaláltak egy szerkentyűt, a kompresszort, azon megy keresztül az összes anyag, ami képernyőre kerül. Az első részt átengedte az MTVA ezen a kompresszoron, pedig mi már eleve így kevertük. Sok nézőt vesztettem akkor” – fogalmazott a színész-rendező.

A Bors felidézte, hogy a Kossuthkifli című hatrészes filmsorozatot összesen 750 millió forintból forgatták az MTVA megbízásából. Az első, „hanghibás” részt 435 ezren nézték a Dunán, a második rész 267 ezer érdeklődőt vonzott, míg a negyedik epizódra mindössze 156 ezer ember volt kíváncsi.

A tévésorozatot a kritikusok többsége lehúzta. Lőcsei Gabriella újságíró például úgy vélekedett a Kossuthkifliről, hogy „eggyé kovácsolta a végzetesen széthúzó nemzetet. Korra, nemre, iskolai végzettségre s világnézeti meggyőződésre való tekintet nélkül, egy emberként határolódtak el tőle az emberek; ilyen egyetértés magyar földön rég nem született.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »