Rozsnyói színházi élet – Beszélgetés rozsnyói művészekkel

Rozsnyói színházi élet – Beszélgetés rozsnyói művészekkel

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Rozsnyói színházi élet című kiállítása kísérőrendezvényeként 2021. április 22-én online beszélgetést szervez rozsnyói művészekkel, Badin Ádámmal, Bocsárszky Attilával és Fabó Tiborral.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyi Önkormányzat kulturális intézménye rozsnyói művészekkel élő beszélgetést szervez, mely online térben lesz elérhető.

A rendezvény a Rozsnyói színházi élet – kiállítás, múzeumpedagógiai kutatás, workshop és prezentáció című pályázat kísérőprogramja, melynek keretében Rozsnyóról származó színművészekkel, Badin Ádámmal, a Meseszínház művészeti vezetőjével, Bocsárszky Attilával, a Kassai Thália Színház társulatvezetőjével és Fabó Tiborral, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművészével beszélget Nagy Emese.

Hírdetés

Az élő közvetítés 2021. április 22-én 18.00 órakor kezdődik, ITT lehet bekapcsolódni.

A rendezvény a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke, Rastislav Trnka védnöksége alatt kerül megrendezésre – mutatott rá Badin Gabriella, a múzeum munkatársa, egyúttal köszönetet mondott a prágai Ady Endre Diákkör tagjainak a technikai segítségért.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum színházi szakemberekkel együttműködve, kiállításon mutatja be a rozsnyói hivatásos kortárs színházi közeget, valamint a színház világában tevékenykedő, Rozsnyóról elszármazott személyiségeket. A tárlat egyebek mellett a díszleteket, bábokat, jelmezeket, díszletelemeket és terveket mutat be, melyek az Actores Városi Színház, a Meseszínház, a Theátrum Színház, valamint más megyei színházak, mint a Kassai Bábszínház és a Thália Színház kelléktárából származnak. A virtuálisan is megtekinthető kiállítás anyaga a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményének darabjaival van kiegészítve, valamint bemutatja a múzeumpedagógiai feltáró munka eredményeit is fényképes prezentáció formájában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »