Rövidre sikeredett Szebeni Rali (Autósport)

Rövidre sikeredett Szebeni Rali (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor–Marcus Andreoiu kettős számára nagyon hamar véget ért a Szebeni Rali 2022-es kiírás, miután a második gyorson megsérült a versenyautójuk, és kénytelenek voltak feladni a küzdelmet. Ilyen körülmények között a Peugeot Kupában Marius Sâncrăianu győzedelmeskedett, míg a román ralibajnokság ötödik futamának abszolút győzte a címvédő Simone Tempestini volt.

Pénteken és szombaton Nagyszeben környékén rendezték meg a hazai ralibajnokság ötödik és egyben legkeményebb futamát. A murvás versenyre összesen hetven egység nevezett be, amiből tizennyolc – köztük a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor–Marcus Andreoiu kettős – nem tudta befejezni a technikaölő hírnevére nagyon is rászolgáló Szebeni Ralit. Szabó elmondása szerint a shakedownon nagyon jól mentek, de mivel a verseny első gyorsát biztonsági okok miatt törölték, így a mezőny számára csak a második mért szakasszal vette kezdetét a futam. Sajnos háromszéki szempontból végzetesnek bizonyult ez a gyors, mivel csapatunk azt követően feladta a megmérettetést.

Hírdetés

„A második gyors elejét jól teljesítettük, és bíztam magunkban. A szakasz felénél azonban megtörtént a baj: egy kanyarban kicsúsztunk és eltaláltunk az utat szegélyező füves részben nem látszó betonoszlopot vagy nagyobb követ. Sajnos komolyan megsérült az autó bal hátsó futóműve. Csálén álló kerékkel is célba értünk, s a Peugeot Kupában csak 50 mp volt a hátrányunk. Ezután következett csak a feketeleves, hiszen kiderült, hogy súlyos a sérülés, és ha komoly erőfeszítés árán is meg tudnák javítani az autót, már nem lehetne százszázalékosan menni vele. Így a feladás mellett döntöttünk. Egy jó versenyt akartunk összehozni, de az ilyen esetek benne vannak ebben a sportágban” – nyilatkozta Szabó, aki elmondta, hogy a soron következő Moldva Ralin nem állnak rajthoz, hiszen az nem szerepel a Peugeot Kupa versenynaptárában, s legközelebb a szeptember elejei jászvásári viadalon állnak rajthoz.

Az embert és technikát egyaránt komoly erőpróba elé állító murvás Szeben Rali egyébként a Porsche 997 RGT-ről a Škoda Fabia Rally2 EVO-ra visszaváltó Simone Tempestini diadalát hozta. A címvédő immáron negyedszer nyerte meg az ország szívében lebonyolított eseményt, és ezzel a sikerrel beérte a nagyszebeni viadalon négyszer győzedelmeskedő Titi Aurt.

Végeredmény: 1. Simone Tempestini/Sergiu Itu (Škoda Fabia Rally2 EVO) 1:19:35.8 óra, 2. Bogdan Marișca/Sebastian Itu (Škoda Fabia R5) 4:39.3 perc hátrány, 3. Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Škoda Fabia Rally2) 6:05.3 perc hátrány.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »