Rövidpályás gyorskorcsolyabotrány: a szponzor vette észre Burján Csaba írását

Rövidpályás gyorskorcsolyabotrány: a szponzor vette észre Burján Csaba írását

Lemondása visszautasítása után is lehet, hogy távozik Magyarország első téli olimpiai aranyérmének sikerkovács edzője – a fő támogatóval együtt.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Burján Csaba részletesebben is beszámolt arról a botrányról, ami a napokban tört ki egy közösségi oldalon elhelyezett posztja után. Ismert, a Sanghajban tartózkodó olimpiai bajnok short trackes a sanghaji reptéri sorbanállásra reagálva dühében azt írta ki, hogy „F.cking China”, és képpel is illusztrálta az átélteket. Mint ismert, a helyzetre reagálva a rövid pályás gyorskorcsolyázók edzője, a kínai Csang Csing benyújtotta lemondását – ezt a sportági szövetség nem fogadta el -, Burján Csabát pedig hazaküldték a sanghaji világkupaverseny helyszínéről.

Mint Burján Csaba most a részletekről elmondta, a válogatott kínai főszponzora vette észre a posztját és szólt Csang Csingnak, ám Burján Csaba a jelzéskor már aludni tért, ezért tudta csak reggel eltávolítani az írást és bocsánatot kérni edzőjétől.

Hírdetés

A másnapi edzés után értekezletet hívtak össze, ott esett le Burjánnak, hogy milyen súlya van tettének, amivel nem Kínát akarta szidni, csak a sorban állás miatti bosszúságának adott hangot.

Az edző napokig rosszul érezte magát a történtek után, mivel 2012 óta ő a válogatott első számú edzője, sikerkovácsa. Burján Csaba elmondása szerint még az is lehet, hogy Csang Csing mégis távozik a csapattól, és nem marad a szponzor sem; ő mindenesetre vállalja az esetleges eltiltást.

„Biztosan nehéz lenne a versenyeket itthonról követni, de inkább engem büntessenek, mint bárki mást. Nem szeretném, ha az én meggondolatlanságom miatt mások bűnhődnének” – mondta a fegyelmi eljárás alatt álló sportoló.

Burján 2018-ban a váltóban Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Knoch Viktorral lett olimpiai bajnok.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »