Rouen érsekének üzenete a francia templomban történt terrortámadás kapcsán

Rouen érsekének üzenete a francia templomban történt terrortámadás kapcsán

A július 26-án, kedd délelőtt történt franciaországi túszdráma hírére Dominique Lebrun roueni érsek hazautazik Krakkóból, az Ifjúsági Világtalálkozóról. A terrorcselekmény kapcsán kiadott üzenetét magyarul a SZEMlélek blog tette közzé.

Krakkóban ért a szörnyű hír a ma reggeli gyilkosságról, ami a Saint-Étienne-du-Rouvray templomban történt. A három áldozat Jacques Hamel atya és a merénylet két elkövetője. Három további személy megsérült, egyikük nagyon súlyosan.

Istenhez könyörgök, minden jóakaratú emberrel együtt. Erre hívom azokat is, akik nem hisznek, hogy könyörögjenek velünk együtt! Az IVT fiataljaival együtt imádkozom most, ahogy Popiulusko atyáért tettük Varsóban, akit a kommunista rezsim alatt gyilkoltak meg.

Hírdetés

Philippe Maheut atya helyettem is a helyszínen van a kezdetektől fogva, én is hazatérek ma estére a plébániámra, hogy a családokkal és a plébániai közösséggel legyek, akiket nagyon megrázott a hír.

Az egyháznak nincs más fegyvere, mint az imádság és a testvéri összetartás. Most itt hagyom a fiatalok százait, akik az emberiség jövője, az igazak. Arra kérem őket, hogy ne adják át magukat az erőszaknak, hanem a szeretet civilizációjának az apostolai legyenek!

Dominique Lebrun, Rouen érseke

Forrás és fotó: SZEMlélek

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »