ROSWELL: A FÖLDÖNKÍVÜLI-EMBER KONTAKTUS KEZDETE

ROSWELL: A FÖLDÖNKÍVÜLI-EMBER KONTAKTUS KEZDETE

2011-ben, 64 évvel a roswelli ufó-katasztrófa után sokféle hír röppent fel az eseménnyel kapcsolatban: a tagadó állásponttól kezdve, a szenzációhajhász szócsépléseken és a fontoskodó teoretizáláson keresztül a szándékos bizonyítékhamisításig szinte mindenféle.

2011-ben egy szemtanú beismerő vallomása látott napvilágot.

A ROSWELLI INCIDENS

 

Roswell az Amerikai Egyesült Államok Új-Mexikó államának délnyugati részén, Chaves megyében található városka. A hírek szerint 1947. július 2-án ennek a poros településnek a külterületén zuhant le egy azonosítatlan repülő tárgy.

Ezzel kapcsolatban a RAAF (Roswell Army Air Field) július 8-án bejelentette, hogy ez egy UFO (Unidentified Flying Object, magyarul: azonosítatlan repülő tárgy) volt, és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyszínén. A rákövetkező napon, az Egyesült Államok Légiereje azt a nyilatkozatot adta ki, hogy valójában nem ufó, hanem egy meteorológiai léggömb darabjai hullottak le az égből. Azóta Roswell és az 51-es körzet vált a földönkívüli-rajongók Mekkájává.

 

Az ufó, vagyis az „azonosítatlan repülő tárgy” kifejezést már korábban is használták a katonai repülésben. Ufó alatt egy olyan objektumot értették, aminek még nem sikerült kideríteni az eredetét vagy a valódi kilétét. Ez a radarernyőn tulajdonképpen a kémrepülőgéptől kezdve egy polgári gépig bármi lehetett.

Roswell irdatlanul felfújt híre után a médiának köszönhetően az UFO kifejezés beitta magát a köznyelvbe, s konkrét értelmet nyert mindenki előtt: vagy földönkívüli lényt, vagy idegen űrhajót értenek alatta a mai napig. A várva várt bejelentés, miszerint idegenek igenis léteznek, s a kormányok már Roswell óta kapcsolatot tartanak fenn bizonyos földönkívüli intelligenciákkal, nem történt meg. Mint ahogyan azóta is késik a bizonyítékok nyilvánosságra hozatala, jóllehet a lelkes ufó-hívők milliónyi elméletet gyártottak már le arról, hogy kik, mikor és miként avatkoztak be az emberi civilizáció menetébe a történelem hajnalától egészen napjainkig. Ezoterikusok, misztikusok, parapszichológusok, tudósok, hívők és ateisták egyaránt azon vitatkoznak, hogy mi lehet az objektív igazság ebben a kérdésben.

 

KISZIVÁROGTATÁSOK

Hírdetés

 

1987-ben titkos dokumentumok láttak napvilágot, amelyekből kiderülni látszott, hogy az 1947. júliusi roswelli szerencsétlenség űrutasainak elleplezésére létrejött egy titkos csoport M-12 fedőnéven. A Majestic-12 fő feladata elrejteni a világ elől a hatalmas felfedezést, miszerint léteznek értelmes és az embertől fejlettebb idegen lények.

William L. Moore ufókutató tárta nyilvánosság elé a dokumentumokat. Az első dokumentumban 1947. szept. 24-én Truman elnök felhatalmazza a védelmi minisztert a Majestic-12 csoport megalapítására. A második dokumentum 1952. nov. 18-án kelt, s tartalmazza a M-12 névsorát a CIA elnökének tollából. A harmadikat 1953. július 13-án az elnök különleges tanácsadója, Robert Cuttler írta.

 

Időközben más szerveződések is beszálltnak a nagy műveletbe, de mindenki csak ködösített. Azóta a titkosszolgálat és a hadsereg magas rangú tisztjei apránként szupertitkos információkat szivárogtatnak ki, hogy hozzászoktassák az embereket a földönkívüliek létezéséhez. Titkos kormányzati eljárásokról lehet értesüléseket szerezni és rendeletbe foglalják, mik a teendők egy véletlenszerűen talált ufó- roncs fellelésének esetén. Mindezek eredménye, hogy a lakosság egyre nagyobb szelete kezdi elhinni, hogy az illetékes szervek földönkívüli űrhajókat rejtegetnek, idegen lényekkel kísérleteznek titkos katonai bázisokon és fegyvergyártásra akarják felhasználni az idegenektől ellesett technológiai megoldásokat. Mi több, azzal is megvádolják a kormányokat, hogy suba alatt diplomáciai tárgyalásokat folytatnak bizonyos földönkívüli lényekkel.

Mindehhez képest az elnök és a kongresszus mindent orcátlanul cáfol és szemrebbenés nélkül tagad.

 

BEISMERÉS

 

2011 tavaszán titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra honlapján az FBI. A több száz oldalas anyagból egyebek mellett kiderül, hogy 1947-ben valóban észleltek idegen lényeket az új-mexikói Roswellben. Guy Hottel, titkos ügynök, részt vett abban az akcióban, amelyet 1947-ben Roswellben az FBI kezdeményezett. Hottel jelentése mostantól immáron hivatalosan is hozzáférhető.

 

Kiderült, hogy annakidején az illetékesek három repülő csészealjat észleltek Új-Mexikóban. Mindegyik kör alakú volt, méretét tekintve nagyjából 15 méter átmérőjű. Mindegyikben három-három, körülbelül kilencven centis testet találtak. Az FBI honlapján az is szerepel, hogy az idegenek fémruhát viseltek.

A 169 oldalas dokumentum kitér arra, hogy az idegen testeket felboncolták és minden részletre kiterjedően megvizsgálták. Ugyanezt tették a repülő szerkezetekkel is. Ez már egy mesébe illő beismerő vallomás, egy amolyan ízig-vérig „hivatalos” bizonyíték. Szinte túl szép, hogy igaz legyen.

A történet azonban mégsem teljesen gömbölyű, mivel a dokumentum az igazán részletes adatokba nem avatja be azt a típusú olvasót, aki pedig – teljesen jogosan – roppantmód szeretné tudni, hogy az elmúlt több mint 70 évben mi mindenre használták fel a vizsgálatok eredményeit, milyen innovációkat vezettek be és hol tart ma az idegenekkel való kooperációnk.

 

Száraz György

Boldog napot!

The post ROSWELL: A FÖLDÖNKÍVÜLI-EMBER KONTAKTUS KEZDETE appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »