Rosszul volt Putyin a durva bejelentése előtt

Rosszul volt Putyin a durva bejelentése előtt

Vlagyimir Putyin állítólag köhögési rohamoktól és mellkasi fájdalmaktól szenvedett a 13 órát halasztott tévébeszéde előtt (eredetileg kedden este beszélt volna), mely során bejelentette az oroszországi erők részleges mozgósítását, majd nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzött.

A General SVR Telegram csatorna, amelyet feltehetően egy volt Kreml bennfentes üzemeltet, úgy tudja, hogy Putyin annyira rosszul volt a kedd estére ígért beszéd rögzítése közben, hogy azt többször is újra kellett venni. A pletykák szerint ráadásul három kulcsfigura fenyegetőzött lemondásával az elnök drámai eszkalációja miatt, köztük a tekintélyes Elvira Nabiullina, az orosz jegybank vezetője is, aki a nyugati szankciók közepette próbálta életben tartani az ország gazdaságát – írja Daily Mail

Hírdetés

A negyedik sikertelen felvétel után orvosokat hívtak az elnökhöz, akiknek Putyin mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Az orvosok kérésére végül elhalasztották a felvétel rögzítését – írja a brit forrás, ami úgy tudja, az elnök belső körében az a vélemény alakult ki, hogy Putyin az egészségügyi problémáit csak színlelte, ezzel átütemezve a forgatást és időt nyerve ahhoz, hogy újragondolhassa a bejelenteni kívánt döntését. A lap azt is megemlíti, hogy az elnökhöz közel álló személyek szerint Putyin kóros határozatlanságáról és bizonytalanságáról ismert, ha fontos döntéseket kell meghoznia. 

(SzeMa, ú)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »