Rosszul lett Mogyoródon: poszt-Covid beteg Lewis Hamilton

Rosszul lett Mogyoródon: poszt-Covid beteg Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok a hétvégi Magyar Nagydíjon segítséggel tudott csak dobogóra állni, és az ünneplésnél használt óriási üveg pezsgő megtartása sem ment neki önerőből.

A hosszú Covid tüneteit tapasztaltja a Forma-1-es pilóta: a versenyen kiválóan teljesített, egészen a dobogó harmadik fokáig sikerült feltornásznia magát, amin Sebastian Vettel kizárása tovább javított. A hetven körös verseny végeztével így a világbajnoki összesítésben első helyre kapaszkodott fel kemény küzdelmet követően – írja a Sky News.

Bár a Hungaroringen autózó pilótát látva ebből még nem sejthettünk semmit, az eredményhirdetésnél tisztán látszott, hogy Hamiltonnak problémái vannak. Segítséggel tudott csak a dobogóra állni, és a pezsgősüveget sem tudta egyedül megtartani. A Mercedes csapat orvosa ezt követően megvizsgálta, Lewis Hamilton ugyanis szédülésre és fáradtságra panaszkodott.

A versenyt követő sajtótájékoztatón aztán a brit versenyző először beszélt állapotáról a sajtónak.

„Senkivel sem beszéltem még a hosszú Covidról, de azt hiszem, ezzel van dolgom. Nagyon szédültem a pódiumon, egy kicsit minden elhomályosodott előttem. Az elmúlt év végén történtek óta nagyon keményen küzdök az egészségemért, ez máig kemény harc”

– fogalmazott a versenyző tavalyi koronavírus-fertőzésére utalva. „Emlékszem a koronavírus tüneteire, azóta sem ugyanolyan számomra a versenyekre való felkészülés. A fáradtság egészen újszerű szintjét ismertem meg, és ez igazi kihívás. Igyekszem legjobb tudásom szerint felkészülni a versenyekre. Senki sem tudja, mi okozta a mai problémámat. Talán kiszáradtam egy kicsit? Nem tudom, de

egészen biztosan más volt ez, mint bármi, amit korábban éreztem”

Hírdetés

– tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően a pilótát a Magyar Nagydíj győztese, Esteban Ocon és a Mercedes csapatának egyik tagja segítette fel székéből.

Lewis Hamilton tavaly decemberben Dubajban kapta el a koronavírust. Most négyhetes pihenő vár rá, mielőtt augusztus 29-én Belgiumban újra rajtvonalhoz állna a Forma-1 mezőnye.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »