"Rosszindulatú ostobaság" a terrorizmus és a "menekültek" összekapcsolása – tombolnak a nemzetellenes nyugati lapok a magyar szigorítás miatt

"Orbán szóképe a bevándorlásról mint a terrorizmus trójai falováról hazug, azt sugallja, hogy a menekültek célja terroristákat bejuttatni Magyarországra, ami rosszindulatú ostobaság" – írja a Süddeutsche Zeitung online kiadásának Magyarország a hidegszívű Európa éllovasának mutatja magát című irásában Stefan Ulrich.

A cikk szerint a miniszterelnök félelmet akar kelteni a magyarokban, és törekvése sikerrel járt.

Az idegenellenesség tovább erősödött, és olyan légkör alakult ki, amelyben sokan felsorakoznak egy "autoriter vezető mögött, aki biztonságot ígér", és úgy tűnik, nem érdekli őket, hogy megszegi-e a genfi menekültügyi egyezményt vagy az uniós jogot.

Az EU igyekszik óvatosan visszaterelni a közös értékekhez ezeket a tagjait, de "nem megy az olyanoknál, mint Orbán", velük szemben határozottan fel kell lépnie Európának – uszít a Süddeutsche Zeitung szerzője.

A röszkei zavargót sajnáltatják

Hírdetés

Magyarország el akar zárni minden migránst címmel közöl magyarországi helyszíni riportot a Le Monde. A francia lap az új menekültügyi jogszabállyal kapcsolatban ír annak az első fokon Szegeden tavaly novemberben tíz év fegyházbüntetésre ítélt szíriai betolakodónak az esetéről, akit a tavaly szeptemberi röszkei tömegzavargás kapcsán vádolt meg az ügyészség.

A férfi budapesti börtönében adott interjút a Le Monde-nak. A lap szerint az ügy "Orbán Viktor biztonságpolitikai kilengésének és egy önmagát elbarikádozó országnak a jelképe".

A bíróság a gyanúsított vallásának és származási kultúrájának függvényében hozta meg az ítéletet, amelynek indoklásában az szerepel, hogy a származása és a más normarendszerben történt szocializációja miatt viselkedése más jellegzetességeket hordoz, mint amelyek társadalmilag elfogadottak Magyarországon – hüledezik a Le Monde.

Hozzátették, hogy a magyar kormány szerint az ítélet ezért arányos az elkövetett cselekménnyel.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »