Rossz hír azoknak, akik csak úgy kihúzzák az USB-kulcsot (pendrive) a gépükből

Rossz hír azoknak, akik csak úgy kihúzzák az USB-kulcsot (pendrive) a gépükből

Sok felhasználó nagyon gyakran úgy húzza ki a számítógép USB-portjához csatlakoztatott pendrive-ot, külső merevlemezt, telefont és más egyéb adattárolót, hogy előtte nem választja le azt a rendszerről. Pedig ez nem túl szerencsés megoldás, ilyenkor ugyanis adatvesztés történhet, vagy rosszabb estetben akár a fájlrendszer is megsérülhet – írja a HVG.

Mindez azért fordulhat elő, mert a Microsoft fejlesztői anno úgy határoztak, a sebesség fontosabb a biztonságnál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az átmásolandó fájlok először a memóriába kerülnek, majd onnan át a külső tárhelyre. Ez viszont azzal jár, hogy az eszközt le kell választani a rendszerről, mert ha másolás közben szűnik meg a kapcsolat, adatvesztés történhet.

Hírdetés

Ennek ellenére szinte mindenki csak kihúzza az eszközt a gépből, ahelyett, hogy szabályosan távolítanák el azt. A Microsoft ezért úgy döntött a 2019 októberében érkező, 1809-es verziószámú frissítéstől kezdve változtat a rendszer alapbeállításán, és a jobb teljesítmény helyett a gyors leválasztást teszi alapértelmezetté. Ez annyit tesz, hogy a külső tárhelyre való másolás mostantól lassabb lesz, cserébe viszont ki lehet húzni a gépből az adathordozót anélkül, hogy le kellene választani azt.

Szerencsére ezt a módosítást vissza is lehet állítani – zárul a HVG cikke.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »