Rossz hír a Ferihegyről utazóknak

Rossz hír a Ferihegyről utazóknak

Végleg eltűnt a süllyesztőben a reptéri parkolóház ügye, ám valamit csinálni kell, míg – évek múlva – esedékes lesz a gyorsvasúti beruházás.

A parkolóház korábbi projektjét a Budapest Airport Zrt. (BUD) lezárta, és már az új fejlesztésekre koncentrál – mondta a fővárosi repteret üzemeltető társaság a Világgazdaságnak azzal kapcsolatban, hogy az ügyben a kormányhivatal szakhatósági hozzájárulás hiányában elutasította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér II-es terminálja előtti parkolóház építési engedélyének kiadását, és ez ellen a reptér nem terjesztett elő keresetet, így a döntés jogerőssé vált.

Hírdetés

Egy képviselői kérdésre válaszolva Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára korábban elmondta: a kormány kiemelkedően fontosnak tartja a repülőtér és Budapest kapcsolatának erősítését, amelyet elsődlegesen nem parkolóházak építésétől, hanem a repülőtér kötött pályás kiszolgálásának megteremtésétől remél. Ennek tervei elkészültek, a megvalósításhoz szükséges engedélyek megvannak. A fejlesztés megvalósítása viszont csak évek múlva esedékes, így pedig más megvilágításba kerül a parkolóház kérdése.

A BUD közölte: ezzel együtt a parkolóház megépítése része annak a hosszú távú repülőtér-fejlesztési tervnek, amelyen a Budapest Airport és a magyar kormányzat közösen dolgozik, ám építkezésre egyelőre nem kell készülni. A reptér üzemeltetője szerint Ferihegy még évekig leginkább gépkocsival lesz megközelíthető, ezért további parkolóhely-fejlesztést terveznek, valamint kialakítanak egy dedikált szolgálati parkolót.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »