Rossz helyre küldték a tűzoltókat, meghalt egy ember

Egy halálos kimenetelű balesetnél hibázott a 112 operátora, ugyanis a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és a mentők július 4-én egy traktorbalesethez – írja a Lánglovagok.hu.

A portál az Országos Rendőr-főkapitányságtól érdeklődött az üggyel kapcsolatban. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az eset kapcsán a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat.

Hírdetés

A hívásfogadó operátor félreértette a település nevét, így nem megfelelő helyre küldte a segítséget. Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, egyértelműen emberi mulasztás történt. Az operátor nem vetette össze monitorján a bejelentő térképen megjelenő helyzetet a hallott településsel. A munkáltató július 5-én megszüntette a dolgozó munkaviszonyát.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az esettel kapcsolatban annyit nyilatkozott, hogy a katasztrófavédelem műveletirányítása az esettel összefüggésben mindent a vonatkozó protokollnak megfelelően hajtott végre. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője még ennyit sem, a mentők munkájával kapcsolatban is a rendőrséghez irányította a tűzoltóportált, így nem árulta el, milyen mentőegységeket küldtek, és a helyszínen megpróbálták-e újraéleszteni a traktorvezetőt, vagy a sérülései már olyan súlyosak voltak, hogy nem volt esély a megmentésére.

(Lánglovagok – Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »