Rossi és a magyar válogatott angliai bravúrral zárná a júniust

Rossi és a magyar válogatott angliai bravúrral zárná a júniust

Kedden (20.45) Anglia vendégeként ér véget a Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott júniusi erőltetett menete a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Az 57 éves olasz szakvezető játékosai remek produkciókkal örvendeztették meg az értük szorítókat az elmúlt másfél hétben. A sorozat pont az angolok elleni hazai mérkőzéssel kezdődőtt, ahol a magyar csapat hivatalosan zárt kapuk mögött, de a gyakorlatban 35 ezer gyerek előtt teljesen megérdemelten győzte le 1:0-ra Gareth Southgate együttesét a Puskás Arénában. Ezután az olaszok következtek Cesenában, ahol bár 2:1-re kikapott a magyar válogatott, de második félidei jó játékának köszönhetően szorossá tudta tenni a találkozót. A harmadik mérkőzésre ismét a Puskás Arénában került sor, ahol a magyar csapat telt ház előtt, dicséretes teljesítményt nyújtva 1:1-es döntetlent ért el a németek ellen, ráadásul a helyzetek alapján közelebb járt a győzelemhez.

Marco Rossi keveset rotált a csapaton az említett három találkozón – bár eddig Gulácsi és Dibusz felváltva védett (Angliában biztosan utóbbi kap lehetőséget, mivel Gulácsi eltiltott), a mezőnyben az első két mérkőzésen ugyanaz a kezdőcsapat futott ki a pályára, a németek ellen pedig a kapust leszámítva csak két változás volt a kezdőben, ebből egy kényszerű.

A magyar együttes tegnap még Telkiben edzett, csak ma utazott el Wolverhamptonba, ahol az angolok az olaszok elleni mérkőzést is játszották. A sárga lapok miatt eltiltott Gulácsi mellett a Sporting Kansas City támadója, Sallói Dániel sem tartott a magyarokkal Angliába, miután visszatért klubjához.

Schäfer András viszont eltiltása után ismét bevethető lesz.

Hírdetés

Marco Rossi június folyamán többször is hangsúlyozta, sőt, nyilatkozataiban kérte, hogy senki se helyezzen túl nagy nyomást a magyar válogatottra, de az olasz szakvezető legutóbb már az angliai pontszerzéssel kacérkodott.

„A játékosoknak természetesen tovább kell fejlődniük, hogy minden meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is tudunk hozni egy pontot, ez lesz a célunkˮ – fogalmazott Rossi a németek elleni döntetlen után.

Az angolok három forduló után a csoport utolsó helyén állnak, a budapesti vereség után a németekkel és az olaszokkal csak döntetleneztek. „Egy kicsit hiányzott az élesség a játékunkból az eddigi három mérkőzésen. Természetesen több gólt szeretnénk szerezni, de még mindig túlságosan Harry Kane-re és Raheem Sterlingre támaszkodunk e tekintetben. Ezen mindenképp dolgoznunk kellˮ – fogalmazott Gareth Soutghate szövetségi kapitány a mérkőzés előtt. Az olaszok ellen Kane csak a cserepadon kezdett, de ma várhatóan ismét visszatér a kezdőbe, és az angol előrejelzések szerint Sterling és Mount támogatásával próbál majd rést találni a Willi Orbán vezette magyar védelmen.

A magyar és az angol labdarúgó-válogatott ma 26. alkalommal találkozik egymással. Az eddigi mérleg az angolok fölényét mutatja, 16 győzelem és három döntetlen mellett hatszor kaptak ki. A múlt szombati budapesti sikert megelőzően 60 éve győzött utoljára a magyar együttes az angolok ellen, az utolsó angliai magyar győzelem pedig nem máskor történt, mint 69 éve, az évszázad mérkőzésén.

A 20.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a BL-döntőt is irányító francia Clement Turpin lesz.

(lz, MTI)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »