Röpködnek a könnygázgránátok és a kockakövek a Párizsban

Röpködnek a könnygázgránátok és a kockakövek a Párizsban

A rendőrség könnygázt is bevetett a Champs-Élysées-nél összegyűlt sárga mellényes tiltakozók oszlatásához. A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényes mozgalom szombatra hirdetett meg újabb tiltakozónapot, és már délelőtt 9 körül több ezren vonultak a Champs-Élysées-n – írja az index.

A tüntetők az elnöki palotához próbáltak eljutni, de a rendőrök sorfala elzárta az utat, rohampajzsokkal is próbálták visszaszorítani őket. Ezután néhány százan a mellékutcákon próbáltak átjutni a rendőrségi lezárásokon, ekkor vetettek be ellenük könnygázt. A tüntetők egy része válaszul megdobálta a rendőröket. Azóta feszült volt a helyzet, de viszonylagos nyugalom volt.

Több ezren állnak a Champs-Élysées-n, de a legtöbben csak skandáltak, a francia himnuszt, a Marseillaise-t énekelték, és Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelték hangosan. „Hallgassátok a nép haragját!", „Macron mondjon le!", „Macron tévútra vitt!" feliratú táblákat és transzparenseket látni.

Hírdetés

//embed.indavideo.hu/player/video/2780832841

A Diadalívet és környékét is teljesen lezárta a rendőrség. A környező utcákon is mindenkit igazoltatnak a rendőrök, átkutatják a táskákat. Minden be van zárva, a boltok be vannak deszkázva a környéken.

Folyamatosan érkeztek tüntetők a Diadalív felé, de már senkit sem engedtek át. Délelőtt itt csak a távolból lehetett hallani durranásokat, amik feltehetően könnygázgránátok lehettek, és már azelőtt érezni lehetett a könnygáz szagát, hogy itt is bevetették volna a rendőrök.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »