Ron Werber otthagyja az LMP-t

Ron Werber otthagyja az LMP-t

Felmondott a negatív kampányairól ismertté vált Ron Werber az LMP-nél – értesült a Jobbik-közeli hírportál, az Alfahír. A hírt a 444-nek két elnökségi tag is megerősítette, így biztosnak tűnik, hogy valóban szakításra került sor Szél Bernadették és a szocialistákat egykor segítő kampányszakember között. 

Az LMP-t többen is bírálták akkor, amikor tavaly ősszel leszerződött az MSZP-t 2002-ben választási győzelemhez segítő Werberrel. A zöldpárt társelnöknője viszont akkor azzal védte a dolgot, hogy egy nagyon jó szakemberről van szó, „akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk”. Ungár Péter elnökségi tag pedig novemberben arról beszélt lapunknak: nagyon szeret vele együtt dolgozni, nagyon sokat tanul tőle. Közlése szerint Werber specialitása a mozgósítás, az LMP stratégiáját pedig nem ő, hanem a párt országos elnöksége határozza meg.

Hírdetés

Kérdésünkre, hogy negatív kampányra készülhetünk-e, Ungár akkor azt felelte: „Meg lehet figyelni, hogy milyen üzenetei vannak az LMP-nek azóta, hogy együttműködünk Ron Werberrel, illetve milyen szlogenjeink voltak az azt megelőző időszakban. A kettő között senki sem tud ilyen szempontból különbséget találni.”

A távozás okairól az LMP politikusai nem akartak nyilatkozni a 444-nek, egyikük viszont annyit azért mondott: Werber „impulzív” természetét nem nézte jó szemmel a pártvezetés. Az elnökségi tag szerint a szakember személyiségéből adódóan „kampánytechnikai nézetkülönbségek” alakultak ki a felek között. A szakítás okairól kérdeztük Ungár Pétert, de lapunknak sem kívánt nyilatkozni a történtekről. 

Ahogy a 444 is említi, Werbert stílusa, negatív kampányban való jártassága miatt gyakran  hasonlították a Fidesz tavaly elhunyt amerikai kampány-szakemberéhez, Arthur Finkelsteinhez.  


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »