Romokban az épületek, halottak fekszenek az utcákon

Romokban az épületek, halottak fekszenek az utcákon

Több mint száz, feltehetően civil áldozatot követeltek a szír kormányerők és a lázadók közötti összecsapások az elmúlt napokban. A Magyarországra érkező menekültek egy része is ebből a térségből származik. A szír illetékesek azt kérik a nemzetközi közösségtől, hogy segítsenek megmenteni az ókori romváros, Palmüra még megmaradt műemlékeit. Az Egyesült Államok vezette koalíció azonban nem indított hadműveletet a város visszafoglalására, mivel nem akarja támogatni a szír kormányerőket.

Az épületek romokban, az utcán halottak és sebesültek, köztük számos gyerek – így néz ki Saqba városa a kormányerők légitámadása után. Az elmúlt hónapokban felerősödtek a harcok: a korábban az Egyesült Államok, most pedig Szaúd-Arábia és Törökország által támogatott lázadók új offenzívába kezdtek, amelyre az Aszad-rezsim légicsapásokkal válaszolt.

Hírdetés

A napokban Damaszkusz elővárosát, Doumát érte légicsapás, amelyben több mint száz ember halt meg. A kormányellenes lázadók pedig a damaszkuszi központi börtönnél hajtottak végre támadást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »