Rombol, nem is akárhogyan

Rombol, nem is akárhogyan

A mai nap történése, hogy az eddig a Liberálisok színeiben politizáló Bősz Anett, ezentúl a Demokratikus Koalíció frakciójában folytatja áldásos tevékenységét. Bősz szerint az októberi választási eredmény biztosan megmutatta a kormánynak, hogy elkezdődött „a nemzeti együttműködés rendszerének lebontása”. Ám annak, hogy Bősz éppen a Gyurcsány-párthoz csatlakozik, van némi pikantériája, hiszen nem is oly rég még egészen más szellemben nyilatkozott Gyurcsányról a DK-frakció friss tagja.

„Azt állítom, hogy amit ő tesz, rombol. Nem is akárhogyan. A kérlelhetetlen rendszerellenzéki szerepében tetszelgő politikus és pártja fő kommunikációs vonala a moralizálás, ugyanakkor tettei – általuk létrehozott blogoldalak és apróbb internetes hírcsatornák – egyetlen célja, hogy a demokrata ellenzéki oldalon mozgolódó politikusokat lejárassa, közöttük viszályt szítson. Ez nem konstruktív magatartás, és morális szempontból is elbukna. Leginkább azért, mert eredménye az egész ellenzék módszeres szétverése.” (Reflektor.blog.hu)

“De ha az ember erre a formációra gondol, akkor nem más látszik belőlük, mint a folyamatos botránykeltés, az indulatok fokozása és az a szüntelenül villogó üzenet áll a középpontban: „Orbán a patás, Gyurcsányra van szükség helyette”. Nem tudok mondani egy olyan alkalmat, amikor a DK valamely politikusa mondjuk oktatásügyben leült volna a szakmával egyeztetni, és arra törekedett volna, hogy a civil mozgalmat segítve, valami olyan célért küzdjön, amely jelenlegi elérhetetlensége ellenére azt üzente volna a választónak: „ilyen lenne az Orbán utáni Magyarország.” (Reflektor.blog.hu)

„Gyurcsány Ferenc azt jelezte, nem tud és nem is kíván együttműködni a Magyar Liberális Párttal. Úgy fogalmazott, hogy az ő megítélése szerint a Magyar Liberális Párt őfelsége ellenzékeként viselkedik, és ez számára elfogadhatatlan. Nem véli felfedezni a mi politikánkban azt, hogy autoriter rendszerként tekintünk az Orbán-kormányra és nem gondolja azt, hogy hozzájuk hasonlóan romokban látjuk a jogállamot és a demokratikus intézményrendszert.” (InfoRádió)

„Sajnálom, ha vannak olyanok, akiknek ez játék vagy a saját pozíciójuk fontosabb, mint az, hogy mi lesz az országgal.” (InfoRádió)

Arra a riporteri kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc lehet-e az akadálya a baloldali ellenzéki összefogásnak, azt válaszolta, sokan mondják ezt. Hangsúlyozta, az akadály egy magatartástípus, ha valaki képtelen arra az alázatra, hogy megkeresse a helyét egy ellenzéki együttműködésben, és adott esetben kettőt hátralépjen.” (Híradó.hu)

Hírdetés

Kerestük telefonon a Liberálisok elnökét, hogy megkérdezzük 2016-os kijelentései kapcsán, amikor Gyurcsány Ferencet a baloldal, sőt, az összellenzék legrombolóbb alakjának tartotta, de eddigi kísérleteink nem jártak eredménnyel.

Az alábbi kérdéseket intéztük Bősz Anetthez:

Korábban, 2016-ban Gyurcsány Ferencet a baloldal, sőt az egész ellenzék egyik legkártékonyabb, legrombolóbb személyiségének nevezte, most azonban mégis a DK országgyűlési frakciójába ült be. Fenntartja Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos 2016-os véleményét, akkori nyilatkozatait?

Miért pont a DK parlamenti frakciójába ült be?

A frakció választása azt jelenti, hogy revideálta nézeteit a DK elnöke kapcsán?

Jelenleg mi a véleménye Gyurcsány Ferencről, mint ellenzéki politikusról, a DK elnökéről?

Rombol, viszályt szít, morális szempontból elbukna – Bősz Anett Gyurcsányról


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »