Románként folytatja az egykori magyar válogatott

Románként folytatja az egykori magyar válogatott

Szabó Gabriella októberben lép pályára először a román női kézilabda-válogatottban.

A nagyváradi születésű játékos évek óta nem lépett pályára a magyar csapatban, viszont hosszú ideje szülőhazájában játszik, amelynek állampolgára is. A 96-szoros magyar válogatott akár már az év végi világbajnokságon ott lehet román színekben – írja az NSO. Első tétmeccsét október 8-án, a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn játssza a 2008 óta Nagybányán kézilabdázó kézis.

Hírdetés

Itt tervezem a jövőmet, családot szeretnénk a férjemmel, aki román. Az elmúlt hét évben a román bajnokságban játszottam, és sok szép emlék van mögöttem. Ez a meghívó különös érzéseket kelt bennem, és egyben megtiszteltetés is. Úgy hiszem, egy sportolónak az a csúcs, amikor egy országot képviselhet egy nemzetközi eseményen

– mondta a román ProSportnak Szabó Gabriella. Hozzátette: reméli, hogy mind a magyar válogatottnál, mind a magyar emberek megértik: sportkarrierjének ezen a pontján miért választotta Romániát. „Németh András kapitány figyelemmel követett a magyar válogatottól, ám neki is megerősítettem, hogy Romániában akarok játszani. Köszönöm neki a bizalmat, de úgy döntöttem, maradok, és itt játszom tovább” – zárta szavait Szabó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »