Romániával egyesülne három bolgár megye

Romániával egyesülne három bolgár megye

Három északnyugat-bulgáriai megye lakóinak szervezne népszavazást, hogy Bulgárián belül autonómiát vívjanak ki, vagy egyesüljenek Romániával – közölte a Nova televízióval Boris Kamenov, aki a bulgáriai korrupcióval indokolta kezdeményezését.

„Nem szabad partnereknek lennünk a korrupcióban” – mondta, hozzátéve: Bulgária északnyugati részének lakói mindig is a „valós demokráciáért” küzdöttek. Arra a kérdésre, hogy mi az oka, hogy az északnyugati megyék Románia részévé akarnak válni, Kamenov habozás nélkül azt válaszolta: a román igazságügyi rendszer hatékonyabb.

Hírdetés

„Az ő igazságügyi rendszerük sokkal demokratikusabb és reformáltabb” – jelentette ki a Montana, Vidin és Vraca megyében indult szeparatista mozgalom elindítója. Azt is elmondta: Romániának is benyújtja majd a hozzácsatolási kérelmet, amint a régió elnyeri függetlenségét.

Arra a kérdésre, olyanná válik-e majd a három bolgár megye, mint Barcelona, Kamenov úgy felelt: Északnyugat-Bulgáriának „olyan férfira van szüksége, mint Puigdemont”, Katalónia leváltott miniszterelnöke és a katalán függetlenségi népszavazás kezdeményezője.

Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »