Románia területi integritását félti egy volt MPP-s "magyar" politikus

Erdélyi abszurd: a magyar állam tulajdonában lévő erdélyi közműcég volt igazgatója megtámadta egy regionális magyar párt bejegyzését a bukaresti bíróságon arra hivatkozva, hogy a leendő politikai szervezet veszélyes lehet Románia területi egységére és kikiáltaná Székelyföld autonómiáját. A volt igazgató egyébként a Szász Jenő által alapított Magyar Polgári Párt tagja – a politikushoz köthető vállalkozás sokáig kisebbségi tulajdonos volt a közműcégben.

Egészen szürreális fordulatokat vett egy politikai belháború Székelyudvarhelyen. A történetnek van előzménye: mi is írtunk arról tavaly, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. többségi tulajdonában lévő RDE Hargita SRL a nagyobb profit érdekében a fél ország szemetét befogadva elkezdte szennyezni a székely várost és környékét az úgynevezett csurgalékkal. Végül az igazgatót leváltották és elkezdődött egy tárgyalás a város és a szemetescég között a problémák megoldására.
A bosszú viszont nem maradt el: a város polgármesterét egy puccsal eltávolították a Szász Jenő alapította Magyar Polgári Pártból. Gálfi Árpád az idei önkormányzati választásokra nem akart párt nélkül maradni (népszerű polgármesterként jó esélye van az újrázásra, de testületi támogatás nélkül nehezen tudná vezetni a várost), ezért Bukarestben kezdeményezte egy székelyudvarhelyi helyi párt bejegyzését.
Ez nem megy zökkenőmentesen, ugyanis a polgármester hétfő este a Facebook oldalára a következő szöveget tette fel:

Hírdetés

Koszta Attila„(…) a párt bejegyzését tartalmazó kérelmet a mai napra kiírt tárgyalás előtt „megtámadták” (ez jogilag megengedett) olyan mondvacsinált indokok felsorolásával, mint például, hogy a „szeparatista” párt bejegyzését utasítsa el a bíróság. A székelyudvarhelyi pártunk bejegyzését támadó személy hivatkozik Románia területi integritásának fontosságára, és azt fejtegeti több bekezdésben, hogy közismert, hogy Székelyföldön, ahol a lakosság többsége magyar nemzetiségű, „egyes pártok” Románia területi integritása elleni törekvéseikről ismertek, azon dolgoznak, hogy Erdélyt felosszák és kikiáltsák Székelyföld autonómiáját. Szóval az ügyvéd által megfogalmazott több oldalas dokumentumban kéri a „feljelentő”, hogy az általam kezdeményezett Székelyudvarhelyért Párt nevű szervezet hivatalos bejegyzését a bukaresti bíróság utasítsa el, mert ő azt feltételezi, hogy szeparatista, autonómia-törekvésű pártot akarok bejegyeztetni.
Kedves székelyudvarhelyi Barátaim! Bizonyára mindenki arra tippel, hogy ezt csakis a magyarellenes jelentgetéseiről elhíresült Dan Tanasa tehette.
Csalódniuk kell! Ezt az az MPP-s Koszta Attila tette, aki egykor az RDE Hargita igazgatója volt, akivel nem tudtam szót érteni, hogy a városunk érdeke azt kívánja, hogy extraprofit miatt ne hordják ide az ország minden régiójából a szemetet, hogy annak csurgaléka majd mind a mi folyóinkba csorogjon. Annak a Koszta Attilának fájna, ha én egy új pártot tudnék bejegyeztetni, aki további 16 személlyel (nagyjából ennyit találtak rokonok, barátok között) beállt az MPP-be, hogy többségben legyenek azok, akik puccs által el tudnak távolítani tisztségemből. Igen kedves Barátaim! Ez az a Koszta Attila, aki Szász Jenő egykori polgármesterünk háttérből leadott megrendeléseinek egyik végrehajtója, de vannak még egy páran. Később róluk is írni fogok.

Kedves Barátaim! Egy régebbi bejegyzésemben már felhívtam a figyelmet arra, hogy egyes érdekkörök mindent el fognak követni a lejáratásom érdekében, az ellehetetlenítésem érdekében. Most nem „egyes köröknek” nevezem őket, hanem leírom: Szász Jenő egykori polgármesterről, az Ő háttérben szervezett manővereiről, kulisszák mögötti egyezkedéseiről, az általa magyar közpénzen fenntartott munkatársainak alattomos cselszövéseiről, az általuk szervezett lejáratásomról van szó.”
Az utolsó mondatok különösen érdekesek: ezek szerint a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet közpénzből fizetett munkatársai azon dolgoznak, hogy megbuktassák egy székelyföldi magyar város magyar polgármesterét.

https://magyarhang.org


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »