Románia nem bírt a spanyolokkal az Eb-selejtezőkben – Magyarország „tesztcsapata” elrontotta a főpróbát

Románia nem bírt a spanyolokkal az Eb-selejtezőkben – Magyarország „tesztcsapata” elrontotta a főpróbát

Románia labdarúgó-válogatottja 2-1-re kikapott a vendég Spanyolországtól az Európa-bajnoki selejtezők F csoportjának csütörtöki mérkőzésén. Magyarország hasonló arányban maradt alul montenegrói barátságos találkozóján.
A bukaresti tétmeccsen az ibériaiak nagy fölényben játszottak az első félidőben, és a vezetést is megszerezték: Sergio Ramos büntetőből volt eredményes (29. perc). Fordulás után gyorsan növelték előnyüket a vendégek Paco Alcacer révén (47.),

ám nem nyugodhattak meg, ugyanis Florin Andone fejjel szépített (59.). Ráadásul Diego Llorentét kiállították (79.), de a spanyolok így is hozták a papírformát.

Hírdetés

A mérkőzés végén a drukkerek egy része összeverekedett a rendfenntartókkal, ugyanakkor a román gól után egy néző befutott a pályára. Helyszíni beszámolók szerint a huligánok Magyarországot is gyalázták. 

Eközben a piros-fehér-zöld válogatott barátságos mérkőzésen készült a hétfői, szlovákok elleni Eb-selejtezőre. A megszokott kezdőcsapatot alaposan felforgató Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a 2. percben megszerezte a vezetést az újonc Holender révén, de a hazaiak lassan magukra találtak, és Kosovicnak köszönhetően egyenlítettek (32.). A gyenge színvonalú felkészülési mérkőzésen mindkét kapunál adódtak helyzetek, de ezekből Montenegró tudott még egyet értékesíteni: Mugosa büntetőből lőtte a győztes gólt (75.) Lang szabálytalansága nyomán.

A magyarok három újoncot avattak a kezdő Gazdag Dániel, illetve a csereként beállt Ferenczi János és Sigér Dávid révén, utóbbi lett az ezredik játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Montenegró ellen: egy döntetlen mellett másodszor kapott ki. A hazaiak kispadján győzelemmel debütált Faruk Hadzibegic szakvezető.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »