Románia felvételét javasolják (Vízummentességi program)

Románia felvételét javasolják (Vízummentességi program)

A kormány továbbra is dolgozik azoknak a technikai feltételeknek a teljesítésén, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Romániát felvegyék az amerikai vízummentességi programba – közölte tegnap a miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint Nicolae Ciucă az amerikai tisztségviselőkkel folytatott valamennyi megbeszélésén és találkozóján hangsúlyozta, hogy a szabad mozgáshoz való jog mennyire fontos a romániai üzleti szféra és a román állampolgárok számára, illetve emlékeztette tárgyalópartnereit arra, hogy Románia az elmúlt évtizedekben határozottan kiállt a demokratikus eszmék és értékek mellett. „Kiváló az együttműködésünk az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével és Kathleen Kavalec nagykövettel, akinek köszönöm a romániai projektek iránti nyitottságát és támogatását. Románia felvétele a vízummentességi programba ezért nemcsak természetes válasz lesz a diplomáciai erőfeszítéseinkre, hanem egy új érv is a kétoldalú kapcsolatok megerősítésére” – írta a miniszterelnök.

Hírdetés

Nicolae Ciucă megerősítette a kormány elkötelezettségét a vízummentességi programba való felvételhez szükséges technikai feltételek teljesítésére. Emlékeztetett arra, hogy erről tájékoztatta a nemrégiben Bukarestbe látogató Dereck J. Hogan amerikai külügyi államtitkár-helyettest is.

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége tegnap közölte: két amerikai szenátor, Richard Durbin és Jeanne Shaheen szerdán törvényjavaslatot terjesztett be a washingtoni felsőházba Románia felvételéről a vízummentességi programba.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »