Román-magyar futballcsata – Lehet, nincs is vége egy múlt vasárnapi bajnokinak

Román-magyar futballcsata – Lehet, nincs is vége egy múlt vasárnapi bajnokinak

26 perc után magyarellenes rigmusok miatt berekesztettek egy romániai bajnokit, a Craiova kivan, fenyegeti a „magyar” klubot.

Egy ideje zajlik a román Craiova és a Sepsi OSK labdarúgóklub szerinti „adok-kapok”; vasárnap kezdődött a konfliktus, amikor 26 perc után véget ért a kettejük közti romániai bajnoki meccs, mivel megállás nélkül ment a magyargyalázás a nézőtérről.

A Craiovának – a Sportal összeállítása szerint – az fáj, hogy ellenkező esetben a magyarokat mintha nem büntetnék meg ennyire, ráadásul szerinte az érintett szektorokat már rég ki kellett volna üríteni a Sepsinek, és egyébként is „túlbuzgó” volt a bíró az összecsapáson, amikor szigorú ítéletét meghozta.

A klub szurkolói ráadásul támadóra vették a hangot:

„Soha nem fogjuk elfogadni, hogy egy román területen zajló mérkőzést a nemzeti nyelvtől eltérő nyelven mutassanak be, hogy a lelátókat szeparatista zászlókkal borítsák be, vagy hogy a román állampolgárokat zaklassák az ezen a területen élő kisebbségek. Soha nem fogjuk megengedni, hogy ilyen mérkőzést játszanak. Ahogy korábban már bejelentettük, ha ezek a visszaélések nem szűnnek meg, akkor a mi fellépéseink is egyre drasztikusabbak lesznek.”

Hírdetés

Egyelőre nem tudni, hogy odaadják a meccset 3-0-lal a Sepsiszentgyörgynek vagy a 26. perctől újra lejátsszák.

Nyitókép: Pixabay.com

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »