Román gyász: a kapitány bűnbakja a vacsora és az újságíró

Román gyász: a kapitány bűnbakja a vacsora és az újságíró

Az Eb eseményei percről percre.

Románia Ukrajna után a második csapat, amely biztosan hazautazik az Eb-csoportkör befejeztével. A bukaresti sajtó nemzeti tragédiaként tálalja a vasárnap esti, albánoktól elszenvedett vereséget.

A Gsp.ro válogatást közöl Anghel Iordanescu érdekesebb mondataiból, amelyek a meccs utáni sajtótájékoztatón elhangoztak.

– Nincs mit szégyellnünk. Eredmény, hogy eljutottunk idáig.

– Nem haragudhatok a játékosaimra. Akartak, próbálkoztak, de ilyen a játék. Voltak pillanatok, amikor mi irányítottuk a játékot.

– Ez nem egy gyászos este, mint ahogyan önök látják. Kikaptunk egy olyan csapattól, amelyiknek 21 játékosa játszik külföldön.

– Nem esik jól kikapni Albániától, de ez nem az a csapat, amelyik Dobrin vagy Florea Dumitrache idejében volt (régi, híres román játékosok a múltból – a szerk.).

– Hogy maradok-e a válogatott edzője? Érdekes kérdés. Kérdezzék meg a szövetség elnökét! Én most először is szabadságra akarok menni.

– Nem normális, ami az albánokkal való mérkőzés előtt történt. Megváltozott az edzés és a sajtótájékoztató időpontja, emiatt a játékosok este fél 11-kor vacsoráztak.

– Sajnálom, hogy egyes játékosok jobban, mások gyengébben játszottak. Nem panaszkodom rájuk, egyeseknek problémáik vannak a klubjaiknál.

– Tiszta helyzetünk nem volt, de ha lett volna feeling a befejezésnél, talán tudtunk volna gólt szerezni.

– Szégyen? Nincs bennünk. Szereztünk egy pontot, lőttünk két gólt, és vannak csapatok, akik három- vagy kétgólos különbséggel kaptak ki.

A Gps.ro portál újságírójának kérdésére válaszolva ezt felelte:

– Úgy ismerem Önt, mint egy rossz embert, aki mindig csak rombol. Azt gondolom, semmi konstruktívat nem csinált egész életében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »