Román földön akart meghalni a nyíregyházi gyilkos

Román földön akart meghalni a nyíregyházi gyilkos

Öngyilkossági szándékkal menekült Romániába a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított orvos, akinek kiadatási kérelmét pénteken jóváhagyta a kolozsvári ítélőtábla. A román sajtó beszámolói szerint az 54 éves D. S. a pénteki tárgyaláson arra kérte az ügyében eljáró bírót, hogy ne adják ki a magyar hatóságoknak, elmondása szerint ugyanis Magyarországon nagyon sok megaláztatásban volt része.

Az Evenimentul Zilei napilap honlapján közölt tudósítás szerint a gyanúsított elmondta, nem tervelte ki előre a bűncselekményt, majd miután megölte a nyíregyházi nőt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette, beült az autójába, és előbb északi, majd keleti irányba menekült. Vallomása szerint öngyilkos akart lenni, és mindenképpen román földön szeretett volna meghalni. „Bár 28 éve Magyarországon élek, igazi román vagyok. Nem akartam, hogy magyar földön temessenek el. Romániába érve öngyilkos akartam lenni, de a rendőrök gyorsabban voltak nálam. Pedig már csak két teendőm volt hátra, és a búcsúlevelemet is megírtam” – jelentette ki a kincses városi ítélőtáblán tartott tárgyaláson.

Hírdetés

A tüdőgyógyász orvos a táblabíróságról való elvezetése közben, rendőrök gyűrűjében a sajtónak azt nyilatkozta, hogy megbánta tettét, indítékairól azonban nem beszélt. Úgy fogalmazott, „az áldozatainak is meg kellett volna bánniuk mindazt, amit vele tettek. Egész regényt lehetne írni a történtekről” – jelentette ki D. S, hozzátéve, a szüleik lelövését szemmel követő gyerekeknek azért kegyelmezett meg, mert megsajnálta őket. Kérdésre válaszolva elárulta elárulta azt is, hogy a gyilkos fegyvert a nyíregyházi piacon szerezte be, ahol szerinte bárki vásárolhat lőfegyvereket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »