Román állami magyar ellenes terror: Elhurcolták a HVIM erdélyi elnökét Bukarestbe!

Álljunk ki teljes mellszélességgel mellette! Mindenki úgy segítsen ahogy tud. Írjatok neki emailt minél többen a HVIM Erdélyi Elnökének, Szőcs Csongornak!
Email: [email protected]

Javaslatom, hogy a HVIM forduljon minél gyorsabban a Strasbourg-i Emberjogi Törvényszékhez. Az Európai Emberjogi Törvényszékre bármelyik EU-Tagállam nyelvén lehet írni!

Nem muszáj ügyvédet fogadni!
A leveletek összetétele a következő kell legyen:

-A panasz tàrgya egy mondatban
-A felek:
-Alperes: DIICOT; Román állam; esetleg ha ítéletre kerül az ügy, akkor a bíróság nevét és a bíro nevét is fel lehet tüntetni.
-Felperes: itt lehet a HVIM-et, ha ez egy bejegyzett szervezet, vagy az elhurcolt HVIM-elnök, mint magánszemély.
-A vád leírása.

Természetesen, ha van ügyvéd, akinek van tapasztalata a Strassburgi Emberjogi Törvényszékkel és vállalja ingyen a védelmet ill. a vádemelést, akkor jobb lesz ügyvéddel harcolni a román állami terrorizmus ellen!

Itt van a címük és a telefonjuk!

Europäisches Gerichtshof für Menschenrechte

Council of Europe

67075 Strasbourg, Cedex, France

Tel: 033-3-88 41 20 18

vagy itt az EU Ombudsman neve és cime:

P. Nikiforos Diamandouros

Hírdetés

1 avenue du Président Robert Schuman

CS 30403

F-67001 Strasbourg Cedex, Frankreich

Telefon: +33 3 88 17 23 13

Fax: +33 3 88 17 90 62

Ezek pedig a tények:

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökénél a román hatóságok házkutatást tartanak, ami a jelenleg is tart. Semmiféle gyanúsítást nem közöltek vele, és a házkutatási parancson sem szerepelt semmiféle indok, ami miatt rátörhettek. Alább folytatódik a HVIM közleménye.

Elképesztőnek tartjuk, hogy a házkutatás során csak olyan tárgyakat foglaltak le, amik teljesen törvényesen lehettek nála, így például a magyar zászló és a Vármegyéhez köthető zászló és pólók, illetve ami nagyon szúrta a román rendőrök szemét, az a Vármegye Iránymutatása, amit szintén lefoglaltak. Kíváncsian várjuk az indoklást, hogy abban milyen törvénytelenséget találnak. Ezen kívül lefoglalták a számítógépét és a laptopját is, és a munkahelyét is átkutatták, ahol iszonyatos felfordulást, szemetet hagytak.

Ezekben a pillanatokban (2015. 11. 30., 19:30) közölték a vármegyés vezetővel, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra. Mivel az érintett személy magyar állampolgár is, így természetesen azonnali konzulátusi segítséget is kérünk. Valószínűleg a szervezett bűnözés elleni szakosztály (DIICOT) vizsgálódik ellene. Vádemelés még nem történt, illetve őrizetbe vétel sem. Természetesen minden jogi eszközt meg fogunk ragadni, hogy ezen teljességgel indokolatlan, törvénytelen intézkedést azonnal fejezzék be. Amennyiben bármi gyanúsításuk van, akkor közöljék, viszont ha nincs, akkor semmilyen jogi lehetőségük nincs ilyen megfélemlítő lépésekre. Természetesen a nemzetközi sajtóhoz és az Európai Parlament nyilvánosságához is fordulunk.

Frissítés: a házkutatás végén, 20:30-kor (“román” idő szerint) a helyi elnököt elvitték Bukarestbe kihallgatásra – tájékoztat a szervezet. (Kuruc.info)

2. frissítés: román TEK rálicitált a magyarra: a gyanú terrorizmus, a bizonyíték születésnapi csillagszóró Ügyvédje mégsem mehetett a Bukarestbe hurcolt HVIM-essel, akit őrizetbe is vettek 24 órára. Ma reggel hat órakor ismét egy HVIM-tagnál kopogtatott a romániai terrorelhárítók egy 18 fős alakulata. A kézdiszentléleki H. Istvánnál kezdődött meg ugyanez a procedúra. Ahogy a tegnapi házkutatás során, úgy ma sem biztosítanak tolmácsot, és minden jegyzőkönyvet csak románul írnak meg. A házkutatás keretében még a bikaborjúnak sem hagynak nyugalmat, az elé tett szalmát is feltúrták.

További háttérinformációk is kiderültek a tegnapi házkutatás kapcsán. B. István vármegyés vezető feleségének azt mondták, hogy terrorizmus miatt folyik nyomozás, és ezt nyomatékosítva a következő dolgokat foglalták le: airsoft köridőmérő szirénát, airsoft optikai segédeszközt, szilveszteri petárdát és születésnapi tortára tehető csillagszórót. A vármegyések természetesen értesítették a magyar konzulátust, hiszen mindketten magyar állampolgárok is. A konzul elmondása alapján először neki sem akartak felvilágosítást adni, de ígérete szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy segíthessen. Közben ma délelőtt házkutatás vette kezdetét a HVIM egyik idősebb szimpatizánsánál, és a hazafiak edzőtermében is. (SZKR nyomán)

kuruc.infó

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »